Westerveld en familie Kuyt stonden midden chaos: "Pepperspray"

29 mei 2022, 08:20   Bijgewerkt: 29 mei 2022, 09:16

Voor oud-Liverpool spelers Sander Westerveld en Dirk Kuyt werd afgelopen avond een om heel snel te vergeten. Niet alleen ging hun favoriete ploeg onderuit tegen Real Madrid in de finale van de Champions League. Waar Westerveld en zijn zoon midden in de chaos voorafgaand de wedstrijd belandden, werd de familie van Kuyt zelfs met pepperspray bespoten. 

De Champions League-finale tussen Liverpool en Real Madrid in Parijs zal velen waarschijnlijk nog wel even bij blijven. Niet omdat de finale zelf nou zo hoogstaand was. Integendeel zelfs. Eerder door de chaos voorafgaand de kraker in Stade de France. Het eerste fluitsignaal had normaal gesproken om 21.00 uur moeten klinken, maar doordat duizenden Liverpool-supporters urenlang in de rij stonden en niet op tijd in het stadion waren, werd de aftrap uitgesteld tot 21.36 uur. Op beelden was te zien hoe supporters over de hekken van het Stade de France klommen en het stadion bestormden. Oók mensen zonder toegangsbewijs. 

Westerveld maakte de chaos van dichtbij mee. 'Totaal waardeloze organisatie van deze finale', schrijft de oud-doelman van Liverpool op zijn Instagram. 'Ik stond er midden in met mijn zoon. Gelukkig konden wij wel het stadion in. Ik leef met de fans die buiten staan en niet in het stadion komen.' Ook Kuyt sprak na afloop zijn ongeloof uit over de situatie buiten het stadion. De oud-speler van onder meer Feyenoord en Liverpool was weliswaar als analist namens RTL 'gewoon' in het stadion, maar zijn familieleden bezochten de finale als Liverpool-supporters. ''Wij waren aan het genieten van het veld, maar mijn zoon en familie, die mooie kaarten hadden gekregen van Liverpool, zaten midden in de ellende'', vertelde hij voor de camera van RTL.

De politie gebruikte traangas om de bezoekers in toom te houden, maar richtte dat dus ook op kinderen. ''Dat was niet fijn, maar uiteindelijk heb ik ze snel naar me toe kunnen halen, en hebben ze de wedstrijd nog kunnen kijken'', vertelde Kuyt. ''Het was ongelooflijk. Er waren echt duizenden Liverpool-fans die om negen uur niet naar binnen konden, omdat de hekken nog op slot waren. Die verloren hun controle.''

Arrestaties

De rust was na afloop van de ontmoeting tussen Liverpool en Real Madrid, die dus een prooi werd voor de Spanjaarden, nog niet helemaal wedergekeerd. Volgens Franse media was het op verschillende plekken in de stad onrustig en zijn er tientallen arrestaties verricht. Die hebben buiten het stadion en bij de ingerichte fanzones van Liverpool en Real Madrid plaatsgevonden. Ook zouden er 238 mensen gewond zijn geraakt. Het zou in bijna alle gevallen gaan om 'lichte' verwondingen. De slachtoffers zijn ter plaatse behandeld door hulpverleners. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

sportfanmedia
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Net of Westerveld en familie Kuyt belangrijker zijn dan de rest van de duizenden mensen die er stonden…

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen