Veranderingen op stapel bij Real Madrid na Champions League-zege

29 mei 2022, 08:45

Real Madrid kroonde zich zaterdagavond tot de winnaar van de Champions League, toch gaat er deze zomer een en ander veranderen bij De Koninklijke. Marcelo (34) heeft namelijk zijn laatste wedstrijd gespeeld voor de Madrilenen en vertrekt transfervrij.

Dat heeft de Braziliaan laten weten na de gewonnen finale tegen Liverpool (1-0). "Ja, dit was mijn laatste wedstrijd voor Real Madrid", zei Marcelo, mede over de vele geruchten rondom zijn persoon. De verdediger beschikt over een aflopend contract, die hij dus niet meer gaat verlengen. Hetzelfde geldt voor Gareth Bale, die overigens al een geruime tijd persona non-grata is in Madrid.

Marcelo sluit zijn periode wel af met een record: net als Karim Benzema, Luka Modric, Dani Carvajal, Bale, Isco en Toni Kroos won de Braziliaan namelijk zijn vijfde Champions League. Dat record was in handen van Cristiano Ronaldo, die los van zijn vier titels met Madrid er ook eentje had gewonnen met Manchester United. De Portugees is na zaterdagavond echter ingehaald. 

Lees ook'Real schakelt door na mislopen Mbappé en legt monsterbedrag neer'

De kans dat Modric nog een zesde Champions League kan winnen met Real Madrid is ondanks dat ook hij een aflopend contract heeft, is best groot. Volgens transferspecialist Fabrizio Romano gaat de middenvelder zijn contract wel op korte termijn nog verlengen. Overigens vertrekt ook Isco na dit seizoen transfervrij uit de hoofdstad van Spanje. Zijn vertrek werd enkele weken geleden al bevestigd door manager Carlo Ancelotti. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

TopCoach
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zouden ze bij die club wel eens van door selecteren gehoord hebben?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen