Courtois hekelt 'disrespectvolle' media, maar krijgt wel 10'en

29 mei 2022 – Thibaut Courtois (30) was zaterdagavond de man van de wedstrijd bij Real Madrid. De Belgische sluitpost hield zijn ploeg meermaals op de been tegen Liverpool en bezorgde De Koninklijke met enkele fenomenale reddingen de Champions League-winst. Het was voor de Belg zijn eerste gewonnen eindstrijd in het miljardenbal en hij hoopt dat het hem meer respect oplevert in de media.

Courtois hekelt 'disrespectvolle' media, maar krijgt wel 10'en

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"In Engeland hadden ze een lijstje van de tien beste keepers en ik stond daar niet eens in", reageerde Courtois enigszins gepikeerd na de Champions League-finale. "Geen idee waarom, maar dat is voor mij een gebrek aan respect. Ik hoef niet de nummer één te zijn, want ook Alisson, Édouard Mendy, Jan Oblak en Ederson zijn geweldige keepers, maar na zo'n seizoen vind ik het gek als je mij niet in de top-tien zet."

Courtois heeft overigens wel een verklaring voor zijn afwezig. "Mijn vertrek bij Chelsea", dacht de Belg. "Ik heb twee keer de Premier League gewonnen, maar daar nooit echt erkenning voor gehad. Zeker niet in mijn eerste jaar na de overstap naar Real Madrid. Veel mensen hebben mij uitgelachen, maar nu ben ik eindelijk de winnaar." De keeper omschreef het gevoel als een 'perfecte comeback', nadat hij eerder de Champions League-finale verloor van Real Madrid.

Lees ook: Westerveld en familie Kuyt stonden midden in de chaos in Parijs

Courtois een tien
De prestaties van Courtois, die in totaal negen (!) reddingen verrichtte in de Champions League-finale, werden ditmaal door de internationale media ditmaal wél op waarde geschat. Van The Independent, The Guardian en Lavanguardia kreeg de sluitpost bijvoorbeeld een tien, L'Équipe, dat zelden een tien geeft, kwam tot een 9. In eigen land werd Courtois door Het Laatste Nieuws definitief bestempeld als de beste Belgische keeper ooit boven bijvoorbeeld Michel Preud'homme en Jean-Marie Pfaff.

El Mundo Deportivo vond Courtois een 'held' na zijn optreden en volgens Marca was de veertiende Champions League voor Real Madrid vooral die van Courtois. Niet alleen in Parijs was de sluitpost immers dé uitblinker, maar ook in eerdere rondes hield hij de ploeg van Carlo Ancelotti op de been.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd