Vertrouwen in Janssen-oproep Van Gaal: "Maar als De Boer dit deed..."

29 mei 2022, 19:50

De selectie van het Nederlands elftal voor de Nations League-wedstrijden in juni heeft de nodige wenkbrauwen doen fronsen. Met name de naam van Vincent Janssen, tegenwoordig speler van CF Monterrey, zorgde voor veel verbazing. Kenneth Perez heeft er echter vertrouwen in dat bondscoach Louis van Gaal een goede reden heeft gehad om hem op te roepen.

In Goedemorgen Eredivisie gaf Perez aan begrip op te kunnen brengen voor de keuze. "Het WK is pas in november, dat maakt een verschil", begon hij. "Nu je kun je kijken wat voor type het is en of hij nog op het niveau is om die rol te kunnen vervullen in het Nederlands elftal."

"Het grappige is: het is ook belangrijk wie wat zegt. Als Frank de Boer dit had gedaan..." Hans Kraaij vulde aan: "Dan hadden we allemaal gelachen." Perez: "Maar omdat wij Van Gaal zo hoog hebben zitten, denk ik in ieder geval dat er een masterplan achter moet zitten. Anders is het heel moeilijk te volgen, dus daar vertrouw ik maar op."

Onverklaarbaar

Aan tafel zat ook Toon Gerbrands, die Van Gaal goed kent uit zijn tijd bij AZ. "Ik denk dat het klopt dat hij een groter plan heeft. Ik heb al die jaren met hem gewerkt, dan zie je dat hij altijd een plan heeft." Kraaij bleef minder overtuigd en noemde de oproep van Janssen 'onverklaarbaar'. "Hij heeft in 27 wedstrijden drie goals gemaakt en speelt meestal niet als centrumspits, maar erachter en eromheen. In Vincent Janssen zie ik echt geen groter plan hoor."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen