Clasie zegde Oranje zélf af: "Anders had ik erbij gezeten"

29 mei 2022, 18:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Jordy Clasie maakt de komende weken geen deel uit van de selectie van het Nederlands elftal. De AZ-middenvelder werd eerder door bondscoach Louis van Gaal voor het eerst in jaren weer bij de selectie gehaald, maar doet niet mee aan de wedstrijden om de Nations League. Zondagmiddag vertelde hij dat hij daar zelf voor gekozen heeft.

"Je baalt altijd als je er niet bij zit", begon Clasie tegenover ESPN, waarna hij uitlegde dat dat niet de keuze van Van Gaal is geweest. "Ik heb de bondscoach afgelopen woensdag zelf gebeld met de mededeling dat ik eigenlijk al twee maanden met een probleem met m'n knie zit. Het was belangrijk om voor mezelf en mijn eigen lichaam te kijken, hoe zuur ik het ook vind om er niet bij te zijn."

Want als het aan Van Gaal lag, was Clasie wel degelijk opgeroepen. "Ik had erbij gezeten, ja", bevestigde de middenvelder met een glimlach. "Ik word ook 31 en je wil zo lang mogelijk blijven voetballen. Je fitheid is het allerbelangrijkst. Hoe moeilijk de keuze ook is, dit is voor mezelf de juiste en verstandigste keuze geweest."

Welke plannen heeft Clasie nu? "Morgen een injectie erin en dan hopen dat het de komende dagen à weken beter gaat. Met name na wedstrijden en trainingen had ik last, of wanneer ik thuis op de bank lig of autorijd. Laten we hopen dat ik de juiste keuze heb gemaakt en fit weer de voorbereiding in kan gaan", aldus Clasie, die hoopt er tijdens het WK in november wel bij te kunnen zijn. 

Lees ook: Martins Indi niet verrast na oproep Oranje: "Altijd geloof gehouden"

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen