Matchwinner Promes bezorgt Spartak prijs met perfecte counter

29 mei 2022, 19:00

Quincy Promes was zondagmiddag van enorme waarde voor zijn Spartak Moskou. De Russische club legde beslag op de Russische beker, door met 2-1 te winnen van stadgenoot Dinamo Moskou. Promes zelf nam een kleine twintig minuten voor tijd de winnende treffer voor zijn rekening.

De beslissing viel in minuut 72 na een geweldig uitgespeelde counter. Promes gaf op eigen helft een geweldige pass naar voren en werd vervolgens op snelheid opnieuw aangespeeld. Hij sprintte op het doel van de tegenstander af, liep ook de doelman voorbij en schoot vervolgens de winnende 2-1 binnen. Eerder in de wedstrijd schoot Alexander Sobolev Spartak op voorsprong, wat nog werd rechtgezet door een gelijkmaker van Arsen Zakharian.

Zo heeft Promes zich in de Russische hoofdstad de geschiedenisboeken ingeschoten. Hij hielp Spartak Moskou met zijn winnende goal aan de vierde beker in de clubhistorie, en de eerste sinds 2003. Europees voetbal levert het de club niet op, aangezien Russische clubs daar ook komend seizoen niet welkom zijn vanwege de oorlog in Oekraïne. In de competitie eindigde Spartak overigens op plek tien.

Promes

Buiten het veld ligt Promes nog altijd onder vuur. Eerder deze maand lekten er nieuwe details uit over de steekpartij waar hij in 2020 bij betrokken was. Zo onthulde de NOS dat de voetballer naast dat incident ook verdacht wordt van drugssmokkel en huiselijk geweld.

Lees ook: NOS: Promes ook betrokken bij drugssmokkel en huiselijk geweld

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen