Eerste trainersklus Kuyt lonkt: hoofdkandidaat bij ADO Den Haag

29 mei 2022, 22:30   Bijgewerkt: 29 mei 2022, 22:37

Dirk Kuyt maakt een serieuze kans om de nieuwe hoofdtrainer van ADO Den Haag te worden. Dat nieuws werd kort na het mislopen van promotie naar de Eredivisie gebracht door De Telegraaf en [a,https://www.vi.nl/nieuws/kuijt-belangrijkste-kandidaat-voor-trainersfunctie-ado-den-haag,_blank,Voetbal International]. De 41-jarige Kuyt is al enige tijd op zoek naar zijn eerste klus hoofdcoach.

ADO wordt momenteel geleid door interim-trainer Giovanni Franken, maar omdat hij zijn papieren nog niet heeft is een langere aanstelling geen optie. Dat geldt ook voor Edwin Grünholz, die volgens VI intern echter wel op veel steun kan rekenen. Hij zakte onlangs echter voor zijn UEFA PRO-examen, wat betekent dat ook hij niet als eindverantwoordelijke voor de groep mag staan. Kuyt heeft zijn papieren sinds vorig jaar wél. 

Kuyt

Kuyt deed bij Feyenoord bovendien al de nodige ervaring op als hoofdtrainer in de jeugdopleiding. Ook het eerste elftal van de Rotterdammers leek hij op termijn onder zijn hoede te gaan krijgen, maar met de komst van technisch directeur Frank Arnesen werd er voor een andere koers gekozen. Kuyt zit inmiddels al enige tijd zonder functie en is dan ook op zoek naar zijn eerste echte klus als hoofdtrainer.

Bij ADO lijkt hij die kans nu dus te gaan krijgen. Volgens beide genoemde media werd hij als 'belangrijkste kandidaat' gezien. Dat was ook zo geweest wanneer ADO wél naar de Eredivisie was gepromoveerd, voegde De Telegraaf daaraan toe.

Lees ook: Knotsgek: Excelsior naar Eredivisie na historische finale bij ADO

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen