Spelers Excelsior geslagen door ADO-fans: "Rennen voor ons leven"

30 mei 2022, 08:19

Diverse spelers van Excelsior hebben zondagavond in Den Haag rake klappen moeten incasseren van doorgedraaide ADO-supporters. De Rotterdammers verzekerden zich na de overwinning op ADO Den Haag in de strafschoppenreeks van promotie, maar kregen geen tijd om uitgebreid feest te vieren.

"Dat heb ik nog nooit meegemaakt", zei aanvaller Marouan Azarkan na afloop van de wedstrijd tegen het Algemeen Dagblad. "Nadat we wonnen, zagen we die supporters keihard op ons afkomen. Je kan dan wel stoer doen en blijven staan, maar zij slaan je gewoon in elkaar. Het was rennen voor ons leven", aldus de behendige huurling van Feyenoord.

Mats Wieffer moest eveneens direct op de vlucht slaan. "Ik zag er wat hoofden bij waarvan ik dacht: die hebben wel wat gebruikt. Dat was niet fijn, dus dat zorgde wel voor een klein smetje op zo'n mooie avond. Het liefst wil je dit natuurlijk met je fans vieren. Het is niet anders, maar niemand is er minder blij om. Er waren tranen van geluk in de kleedkamer."

Excelsior promoveerde via strafschoppen naar de Eredivisie, waarmee het ADO Den Haag in rouw dompelde. Jamal Amofa miste de beslissende penalty.

Lees ook: ME voert charges uit bij ADO na 'fors geweld'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Jeuk
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jammer dat wederom de goede supporters onder de kwaden moeten lijden. Wanneer wordt er nou eens een maatregelen genomen in de voetbal wetgeving. Gewoon beleid naar Engels model. Misdraag jij je dan stadionverbod voor het leven, blijvend melden bij politiebureau tijdens wedstrijden en alle schade verhalen op de daders. Zero-tolerence is de enige manier om doe holbewoners in het gareel te krijgen.

LowieNormaal
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Gewoon geen publiek meer bij ADO. Klaar. Dan kunnen de 'echte' supporters de hooligans bedanken. Die zijn er niet voor ADO, die zijn er om te matten. Wegwezen met die pareltjes can de maatschappij.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen