Grootschalige fraude met tickets oorzaak voor chaos bij CL-finale

30 mei 2022 – Grootschalige fraude met tickets voor de finale van de Champions League veroorzaakte afgelopen weekend een complete chaos in Parijs. Honderden supporters zonder toegangsticket klommen over de hekken en bestormden de tribunes, waardoor de aftrap ruim een halfuur later dan gepland volgde.

Grootschalige fraude met tickets oorzaak voor chaos bij CL-finale

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

De Franse minister van Binnenlandse Zaken, Gérald Darmanin, is tot de conclusie gekomen dat grootschalige fraude daaraan ten grondslag was. Naast het feit dat fans zonder kaartje het stadion betraden, slaagden Engelse supporters erin om met een vals ticket binnen te komen. "Daarmee begonnen de problemen", wordt de minister geciteerd door De Telegraaf.

De problemen stapelden zich langzaam op. "Die werden vervolgens erger omdat lokale jongeren van de gelegenheid gebruik probeerden te maken om ook illegaal het Stade de France binnen te komen. Zij klommen over de hekken. Buiten het stadion probeerde de Franse politie de chaos te beperken door traangas in te zetten.

Real Madrid schreef uiteindelijk voor de veertiende keer in de clubgeschiedenis de trofee op haar naam. De ploeg van Carlo Ancelotti won met 1-0 dankzij een treffer van Vinicius Junior. Daarmee dompelde hij Virgil van Dijk en zijn teamgenoten van Liverpool in rouw.

Reacties

Eredivisie

gerelateerd