Van Gaal: "Wijnaldum kan kennelijk niet met zijn situatie omgaan"

30 mei 2022, 16:25   Bijgewerkt: 30 mei 2022, 17:18

Louis van Gaal heeft maandag tijdens een persconferentie nadere toelichting gegeven over de afwezigheid van Georginio Wijnaldum in de selectie van Oranje voor de Nations League-wedstrijden volgende maand. De bondscoach vindt dat de middenvelder van Paris Saint-Germain niet 'geleverd' heeft, maar gaat hem wel weer selecteren als hij zijn vorm hervindt.

Wijnaldum is de meest opvallende afwezige in de selectie van Oranje voor de duels met België, Wales en Polen. "Hij heeft niet geleverd. Ik lees in de media dat hij minder minuten heeft gemaakt, maar daar heeft het nets mee te maken", begint Van Gaal. "Het Nederlands elftal heeft spelers te leen van de clubs. En dat kan ik niet beïnvloeden. Dan gaat het over de vorm van spelers. We hebben in de kwalificatie zes wedstrijden gespeeld. Daarvan speelde Georginio er vijf en eentje niet. Ik vind dat je moet leveren als je voor het Nederlands elftal speelt. Het Nederlands elftal is geen revalidatiecentrum of psychotherapeutisch centrum. Ik moet de beste spelers uitnodigen, anders val ik door de mand bij alle spelers die nu zijn uitgenodigd, topfit en in vorm zijn en dat bij hun club waarmaken."

Dat Wijnaldum in de selectie ontbreekt, betekent niet dat hij plots uit beeld is bij Van Gaal. "Georginio heeft door alle problemen bij Paris Saint-Germain niet de vorm behaald die hij heeft. Als hij zijn vorm behaalt, gaat hij gewoon weer bij mij spelen. Ik ben een liefhebber van hem. Er wordt heel vaak gezegd: ze hebben ruzie. Nee, we hebben geen ruzie", aldus de bondscoach, die Wijnaldum persoonlijk heeft verteld dat hij er dit keer niet bij is. "Dat gaat via FaceTime, zodat ik hem recht in de ogen kan kijken en kan zien of hij teleurgesteld of blij is en wat voor effect ik op hem heb met mijn vraagstelling. Daar hebben we een halfuurtje voor uitgetrokken. Of er iets van begrip was bij hem? Nee, dat denk ik niet. Of hij boos was? Het gaat er toch niet om hoe wij uit elkaar gegaan zijn? Ik vind het logisch dat hij boos of teleurgesteld is. Dat zou ieder mens zijn."

Van Gaal heeft niet overwogen om Wijnaldum uit te nodigen om hem een goed gevoel te geven. "Dat was de vorige keer al zo. De vorige keer speelde hij niet, maar heb ik hem toch uitgenodigd", vervolgt Van Gaal, die weinig kwijt kan over de WK-kansen van Wijnaldum. "Dat weet ik niet. Ik weet toch niet wanneer hij zijn vorm weer terug heeft? Als hij zijn vorm terug heeft, selecteer ik hem meteen. Het is niet zo dat hij bij mij nu uitgewist is. Tegen mijn principes heb ik Georginio meegenomen naar het WK in Brazilië. Van der Vaart moest toen voor hem wijken. Dat doe je niet als je niet iets ziet in een voetballer. Nu heeft hij veel meer ervaring waardoor hij rijper en rijker is. Maar hij zit in een situatie waarmee hij kennelijk niet kan omgaan."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Rechtsbekaf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dat Wijnaldum op dit moment niet top is, is wel duidelijk. Daar is zijn keuze voor PSG toendertijd duidelijk debet aan. Maar om nu een Guus Til aan te merken alszijnde zijn 1e vervanger op die plek gaat me te ver.Til levert duidelijk ,op dit moment, ook niet. Niet bij Feijenoord en ook niet bij Oranje. Dan dien je dus voor de "10" positie meer opties te bekijken en daar naar te handelen in je selectie keuze. Net zoals je dat doet bij bijv. je keeper, je linker centrale verdediger (Martens Indi) en je spits ( Vincent Jansen), maar niet je eigen visie verkopen alszijnde de enige waarheid. En laat van Gaal in dat laatste nou een "meester" zijn. Kijk eens in de spiegel en dan niet alleen om je haar te kammen, Louis !

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen