Vervroegde vakantie voor 'generaal van het druk zetten' Van Dijk

30 mei 2022, 17:29

Virgil van Dijk zal van de komende vier wedstrijden in de Nations League er slechts één spelen. Louis van Gaal stuurt de aanvoerder van het Nederlands elftal na het duel met België op vakantie.

"Deze bondscoach gaat iemand vrijaf geven", kondigt Van Gaal maandag tijdens zijn persconferentie de mededeling aan. "Dat is de aanvoerder", aldus de bondscoach. "Van Dijk?", vraagt verslaggever Pascal Kamperman om een bevestiging. "Ja, zo heet hij toch?", waarna gelach klinkt in de perszaal.

Van Dijk heeft zich maandag, slechts twee dagen na de verloren Champions League-finale met Liverpool, wel gewoon in Zeist moeten melden. "Want anders zou hij de evaluatie van de wedstrijd tegen Duitsland niet meemaken. Die vond ik zo belangrijk omdat we eigenlijk verkeerd druk hebben gezet. En hij is de generaal van het druk zetten, dus hij moest zeker komen."

Tegen België zal Van Dijk in actie komen. "Dan moet hij weer de evaluatie en medische check-up afwachten. Daarna mag hij op vakantie. Hij is de speler die de meeste wedstrijden heeft gespeeld in de Premier League", legt Van Gaal uit waarom de centrale verdediger de duels met Wales (6 en 14 juni) en Polen (11 juni) aan zich voorbij mag laten gaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen