Neymar verdedigt Messi: "Teamgenoten begrijpen niet hoe hij speelt"

30 mei 2022, 20:39

Het eerste seizoen van Lionel Messi in dienst van Paris Saint-Germain was geen onverdeeld succes. Dat lag volgens Neymar niet aan de zevenvoudig winnaar van de Ballon d'Or zelf.

In gesprek met Canal+ analyseert Neymar het eerste jaar van Messi in Franse dienst. "Leo heeft vele jaren in Barcelona doorgebracht. Het is moeilijk om je aan te passen, moeilijk om van team en stad te veranderen. De taal is anders en er zijn veel dingen die anders zijn. Zo ook de speelstijl, met spelers die niet begrijpen hoe hij speelt. Dat is allemaal nadelig."

Messi kwam in zijn debuutseizoen voor PSG tot 35 officiële wedstrijden. Hij maakte elf doelpunten en gaf vijftien assists. Geen slechte statistieken, maar de aantallen vallen vergeleken met zijn Barcelona-periode flink tegen. "Leo, Kylian en ik zijn spelers die altijd worden beoordeeld op prestaties, statistieken en gewonnen titels. We kennen onze verantwoordelijkheden en proberen het daarom altijd zo goed mogelijk te doen."

Mbappé

Voor Neymar kwam de contractverlenging van Mbappé als een verrassing. "Ik kwam er een dag voor de aankondiging achter. Ik ben erg blij dat hij heeft besloten te blijven. Ik denk dat dat project bij PSG het juiste is voor zijn carrière. Het is goed voor zijn carrière dat hij nog een paar jaar blijft en de Champions League in zijn eigen land, met het team uit zijn stad probeert te winnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen