Hooligans met stadionverbod en 'doorgesnoven koppen' bij ADO-duel

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

30 mei 2022 – ADO Den Haag sloot zondagavond het seizoen in mineur af. Niet alleen omdat in een krankzinnig duel met Excelsior promotie werd misgelopen, maar ook omdat de club door ongeregeldheden flinke imagoschade opliep. Daags na de finale in de play-offs blijkt dat er door de vrije kaartverkoop hooligans met een stadionverbod aanwezig waren in het Cars Jeans Stadion.

Hooligans met stadionverbod en 'doorgesnoven koppen' bij ADO-duel

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"Op de eerste beelden die ik heb gezien, kan ik zien dat er mensen liepen die er niet hadden mogen lopen", vertelt ADO Den Haag-directeur Edwin Reijntjes in gesprek met het Algemeen Dagblad. Hij zag ook een groep supporters die al bij de club in beeld was vanwege vernielingen aan bussen enige tijd geleden. "We gaan nu terug naar de basis. Dan maar 3.000 man in plaats van 15.000. Ik wil de naam weten van elke persoon die binnen is."

ADO schaamt zich diep voor wat er tijdens en na het duel met Excelsior is gebeurd. De wedstrijd moest enkele keren worden stilgelegd, supporters namen terwijl er nog werd gevoetbald plaats op de boarding, er vonden diverse opstootjes plaats en na het fluitsignaal bestormden honderden aanhangers het veld, wat tot een gevaarlijke situatie voor met name de spelers en supporters van Excelsior leidde.

"We hadden nooit verwacht dat het zó verkeerd zou gaan", stelt Reijntjes, die met zijn collega's al rekening hield met een pitch invasion. "Maar alleen in de positieve zin, als we zouden winnen. Als dat gebeurt hou je het toch niet tegen. Maar we dachten dat bij verlies de supporters geleidelijk zouden afdruipen. Door het wedstrijdverloop is het toch geëxplodeerd."

De ME wist de supporters weer op de tribune te krijgen. Reijntjes zelf en burgemeester Jan van Zanen werden nog geconfronteerd met een groepje hooligans. "Doorgesnoven koppen, dronken", aldus de directeur. Reijntjes weet dat er wat moet veranderen om een herhaling van de gebeurtenissen van zondag te voorkomen. "We moeten dit intern oplossen. We zullen ook nog wel vragen van de KNVB krijgen. En boetes."

Speel je favoriete casino games op Jacks.nl. Meld je aan met een 100% welkomstbonus tot €100!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd