Atlético-supporters verwijderen gedenksteen Thibaut Courtois

30 mei 2022, 22:51   Bijgewerkt: 31 mei 2022, 00:00

Supporters van Atlético Madrid hebben maandag de gedenksteen van Thibaut Courtois bij het Estadio Wanda Metropolitano verwijderd. Dat deden zij na een oproep van Enrique Cerezo, de voorzitter van de club uit de Spaanse hoofdstad.

Courtois stond tussen 2011 en 2014 onder de lat bij Atlético, maar is tegenwoordig persona non grata in het rood-witte deel van Madrid. Dat heeft allemaal te maken met de keuze die hij in 2018 maakte. Courtois besloot toen Chelsea te verruilen voor Real Madrid, de aartsrivaal van Los Rojiblancos.

Zaterdag won Courtois met Real Madrid de Champions League. In aanloop naar de finale tegen Liverpool deed de Belgische doelman een uitspraak die bij de aanhang van Atlético in het verkeerde keelgat schoot. "Deze keer sta ik aan de goede kant van de geschiedenis", zei Courtois, waarmee hij doelde op het feit dat hij in 2014 aan de 'verkeerde kant' van de geschiednis stond. Destijds verloor hij met Atlético de Champions League-finale tegen Real Madrid.

"Als iemand de gedenksteen van Courtois wil verwijderen, kom dan met een hamer en beitel en verwijder 'm", zei Cerezo maandag. Aan die oproep werd al snel gehoor gegeven. Slechts een paar uur later werd de steen uitgegraven.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen