Opmerkelijke stat: Nederlanders met meeste minuten in topcompetities

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Aangeboden door

31 mei 2022 – Het seizoen zit erop, het is tijd om terug te blikken en de balans op te maken. Nog nooit was Nederland zo goed vertegenwoordigd in de vijf grootste competities van Europa als dit seizoen: 73 spelers speelden in totaal 1379 wedstrijden: een dubbel record. Deze Nederlanders kwamen het vaakst in actie.

Opmerkelijke stat: Nederlanders met meeste minuten in topcompetities

Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Niet Virgil van Dijk kwam van alle Nederlanders in de topcompetitieshet vaakst in actie dit seizoen, maar Marco Bizot. De van AZ overgenomen doelman keepte dit seizoen alle mogelijke minuten namens Stade Brest en was daarmee een van de veertien spelers in Europa die dat voor elkaar kregen. Bizot stond in totaal 3420 minuten tussen de palen.

Nummer twee van het klassement is Virgil van Dijk, maar buiten hem staat geen enkele dragende kracht van het Nederlands elftal in de top vijf. Wout Weghorst (Burnley en VfL Wolfsburg), Rick Karsdorp (AS Roma) en Joël Veltman (Brighton & Hove Albion) maakten bij hun clubs namelijk meer minuten dan bijvoorbeeld Frenkie de Jong, Memphis Depay en Stefan de Vrij. 

Sommige Nederlanders maakten dus veel minuten bij hun club, maar er waren ook genoeg internationals die nauwelijks aan bod kwamen. Zo speelde Steven Bergwijn bijvoorbeeld slechts 546 mee in de Premier League.

 • Senegal - Nederland, actie Adv

  Claim tot 5 keer een €10,00 freebet bij Jacks.nl

  Maak een account bij Jacks.nl en krijg bij je eerste storting 5 freebets van €10,00.

  Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

 • Reacties

  Eredivisie

  gerelateerd