Frenkie: "Teleurstellend wat 3 jaar bij Barça qua prijzen heeft opgeleverd"

31 mei 2022, 16:00   Bijgewerkt: 31 mei 2022, 18:24

Frenkie de Jong is teleurgesteld in wat zijn eerste drie jaar bij FC Barcelona hebben opgeleverd. De middenvelder won nog geen landstitel bij de Catalaanse grootmacht, zag vriend en trainer Ronald Koeman ontslagen worden en belandde zelfs een tijdje op de bank onder Xavi. Toch wil hij wel het liefst gewoon blijven en kijkt hij positief naar de toekomst.

"Ik heb nooit spijt gehad van mijn keuze voor Barcelona. Nooit is er twijfel geweest", stelt de middenvelder tegenover Voetbal International. "Aan de andere kant moet ik eerlijk zijn: het is gewoon teleurstellend wat mijn drie jaar bij Barcelona qua prijzen heeft opgeleverd. Daar had ik heel veel meer van verwacht. Maar dat wil niet zeggen dat ik spijt heb."

En dat betekent ook niet dat de Nederlander wil vertrekken in de zomer, want hij ziet veel toekomst in de huidige selectie van de Catalaanse grootmacht. "Al denk ik dat we nog wel wat extra's nodig hebben, om echt succesvol te zijn", stelt De Jong. "Het liefst blijf ik gewoon bij Barcelona. Ik krijg natuurlijk wel mee wat er in de media verschijnt, maar ik kan niet in de financiën van de club kijken. Met de clubleiding heb ik er niet over gesproken. Als er echt iets aan de hand is, had ik dat vast wel gehoord."

Lees ook'Dest en zeven anderen slachtoffer renovatie van FC Barcelona'

Tijdens het vraaggesprek kwam ook de ideale positie van de middenvelder nogmaals ter sprake. "Voor mij is het simpel: ik ben een speler die in het spel moet worden betrokken. Ik moet in de wedstrijd zitten, zeg maar. Veel de bal raken. Ik moet het gevoel hebben dat ik bepalend kan zijn in de wedstrijd", hield zich enigszins op de vlakte.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen