Kuijt heeft eerste trainersklus te pakken: ADO Den Haag

31 mei 2022, 17:11

Dirk Kuijt (41) gaat definitief aan de slag bij ADO Den Haag. Hoewel de officiële bevestiging vermoedelijk nog op zich laat wachten tot aanstaande donderdag, maakt Omroep West al melding van de komende aanstelling. Hij gaat het stokje overnemen van Giovanni Franken.

Daarmee worden de geruchten die voor het eerst deze week de kop op staken zeer vermoedelijk werkelijkheid. De oud-international gaat voor het eerst op eigen benen staan als coach in de Eerste Divisie, waar hem met de aanwezigheid van onder andere Heracles Almelo, Willem II, PEC Zwolle, NAC Breda en De Graafschap een wel loodzwaar karwei staat te wachten in de strijd om promotie.

De bedoeling is dat Kuijt eind juni aansluit bij de club, die afgelopen weekend promotie naar de Eredivisie misliep in een krankzinnig returnduel met Excelsior. Kuijt heeft sinds vorig jaar zijn papieren als hoofdtrainer, iets dat niet geldt voor de huidige interim-coach Franken en ook voor assistent Edwin Grünholz, over wie men heel tevreden zou zijn in de hofstad.

Lees ook: Eerste trainersklus Kuyt lonkt: hoofdkandidaat bij ADO Den Haag

Welke assistenten Kuijt zal meenemen naar ADO Den Haag, is nog niet bekend gemaakt of gelekt. Eerder had de voormalig aanvaller de jeugd van Feyenoord onder zijn hoede en was assistent-coach van Quick Boys. Als voetballer heeft hij een verleden bij FC Utrecht, Feyenoord, Liverpool en Fenerbahce.

Vind jij dit een goede keuze van ADO Den Haag? Praat hieronder mee! 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

TopCoach
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Een wijs man zei ooit: een goed paard maakt nog geen goeie ruiter....

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen