Bizarre trainerssoap bij Anderlecht en Union houdt België in z'n greep

31 mei 2022, 20:50

Een bizarre trainerssoap in België vindt momenteel plaats: Anderlecht kondigde dinsdagavond trots aan dat Felice Mazzù komend seizoen de nieuwe trainer is als opvolger van Vincent Kompany. De Jupiler Pro League-club kreeg vervolgens een claim aan de broek van diens huidige werkgever Royale Union Saint-Gilloise, waarna het de keutel zelf ook enigszins introk en erkende dat er nog niet compleet een akkoord was. 

Rond half zes kwam het nieuws naar buiten dat het Mazzù had weggehaald bij de stuntploeg van het afgelopen seizoen in België. Niet veel later volgde een hard statement van Union met harde aantijgingen richting Anderlecht. In het statement stond dat Anderlecht en Union helemaal niet tot een akkoord zijn gekomen voor de overstap van Mazzù, die daarop zelf zijn ontslag indiende. Toen de coach vervolgens alsnog overstapte naar Anderlecht, gingen de alarmbellen af bij de nummer twee van afgelopen seizoen. 'Union is verbaasd en gaat kijken welke juridische stappen het kan zetten in deze zaak', schrijft het op de clubsite. 

Anderlecht reageerde niet veel later ook met een persbericht. 'RSCA heeft de voorbije dagen constructief overlegd met Union over een meer dan faire afkoopsom, maar heeft voorlopig geen akkoord kunnen bereiken', staat er te lezen. 'Dit heeft totaal niets te maken met een speler die gebruik maakt van de wet van '78 om zijn club zonder transfersom te verlaten.' Dat is een wet waarbij spelers of trainers hun contract mogen indienen, al moet het dan zelf wel een x-bedrag betalen. 

De Belgische topclub gaat in de komende tijd alsnog proberen om tot een onderling akkoord te komen met Union, maar benadrukt dat het baalt van de uitingen van de werkgever van Mazzù. 'RSCA en Felice Mazzù zijn verrast en ontgoocheld over de communicatie van Union', staat eveneens te lezen. Welk bedrag de coach aan Union heeft moeten betalen of nog moet betalen, is niet bekend. En of de deal volledig rechtsgeldig is, evenmin. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen