'Ajax moet vijftien miljoen (!) euro aftikken voor peperdure Brobbey'

31 mei 2022, 21:13

RB Leipzig wil de volle buit voor spits Brian Brobbey (20). Hoewel de Nederlandse aanvaller nog geen jaar geleden transfervrij de overstap maakte naar de Duitse grootmacht, zou de Bundesliga-club in deze zomer voor dezelfde weg terug liefst vijftien miljoen euro voor hem willen ontvangen.

Dat schrijft de Duitse transferspecialist Ronan Murphy dinsdag althans op Twitter en staat te lezen in zijn verhaal op BILD. Eerder lekte al uit dat een bod van tien miljoen euro vanuit Amsterdam afgewezen werd door RB Leipzig, maar inmiddels is dus duidelijk dat de vraagprijs anderhalf keer zo hoog ligt. Met een tot in 2025 lopend contract is de onderhandelingspositie ijzersterk voor de Duitsers. 

Of Ajax bereid is om zo ver te gaan voor de zelfopgeleide voetballer, is niet bekend. Het afgelopen half jaar werd hij gehuurd van de Duitse club en zelf liet Brobbey duidelijk weten graag terug te willen naar Ajax. De technische man Klaas-Jan Huntelaar liet recent nog weten dat het transferbedrag van Brobbey 'wel te rijmen' moet zijn met het beleid van de kampioen van Nederland. 

Lees ook: Brobbey uitgesproken over toekomst

Dus dat Ajax een héél forse investering voor Brobbey vermoedelijk niet zal doen, omdat hij ruim een jaar geleden zelf besloot om de overgang naar de Bundesliga te maken, ligt voor de hand. In Leipzig kon de spits echter geen aanspraak maken op een basisplaats, waardoor hij weer werd verhuurd aan Ajax. Een blijvende terugkeer wordt voor Ajax peperduur, want volgens het Duitse medium speelt RB Leipzig 'Brobbey-poker'.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen