Opvallend afscheidsinterview Lang: "Ik heb België heet gemaakt"

1 juni 2022, 09:08   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Noa Lang is wederom onderwerp van gesprek in de Belgische voetbalwereld. De aanleiding is dit keer een 'afscheidsinterview', waarin hij onder meer stelde dat hij het Belgische voetbal heet heeft gemaakt en dat men volgend seizoen zal 'bidden dat er nog een Noa Lang rondloopt'.

Het Laatste Nieuws pakte woensdagochtend groots uit met het afscheidsinterview van Lang, waarin werd teruggeblikt op zijn twee jaar in België. De kans dat hij Club Brugge deze zomer gaat verlaten, is ondanks zijn contract tot 2025 levensgroot. AC Milan is volgens La Gazzetta dello Sport zelfs al heel dicht bij zijn komst. "Ik kan niet ontkennen dat Milan zeker interesse heeft, maar ik heb nog geen persoonlijk akkoord met ze", zei Lang daar zelf over.

Vanwege zijn aanstaande afscheid blikte Lang terug op zijn twee jaar in Brugge. "Ik heb het Belgisch voetbal heet gemaakt", zei hij onder meer. "Zo denk ik oprecht. Kinderen van zes, zeven jaar kennen Club Brugge nu. In Nederland kijkt men ineens naar jullie competitie. Dat was voor ik bij Club Brugge speelde niet zo. Geloof mij nu maar: België gaat me missen als ik weg ben. Ik heb jullie voetbal kleur gegeven."

"Volgend seizoen gaan jullie bidden dat er een Noa Lang rondloopt in België, die ook nog eens zo goed kan voetballen. Die ga je bijna niet meer vinden", lachte Lang, die in zijn 17-jarige ploeggenoot Antonio Nusa zijn enige geschikte opvolger ziet. "Ik zeg soms voor de grap tegen hem: 'Jij bent de enige die na mij het nummer tien mag dragen. Want ik weet niet of anderen dat gaan aankunnen. Ze hebben grote schoenen om te vullen.'"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

GAPP
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Inderdaad...de NL Balotelli...gaat ongetwijfeld dezelfde route bewandelen

HenkVoetbalbier
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat een galbak dat jochie. Nieuwe Balotelli?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen