Van Nistelrooy en Van Bommel niet bij Oranje

Ger
11 augustus 2006, 12:31

Marco van Basten heeft Ruud van Nistelrooy en Mark van Bommel niet opgeroepen voor de vriendschappelijke wedstrijd tegen Ierland, volgende week woensdag. De bondscoach wil in principe niet verder met de twee en geeft andere spelers de komende tijd het vertrouwen.

Beide spelers waren door Van Basten nog wel meegenomen naar het WK in Duitsland. Vooral Van Nistelrooy maakte op het mondiale eindtoernooi een matige indruk. In de verloren achtste finale tegen Portugal liet Van Basten de kersverse spits van Real Madrid buiten de basiself.

Van Basten zei vrijdag dat hij de kans klein acht dat Van Bommel en Van Nistelrooy nog terugkeren in de selectie van Oranje. "Op dit moment vinden wij deze spelers beter. We willen met deze groep doorgaan omdat we in deze spelers meer vertrouwen hebben." 

Van Nistelrooy en Van Bommel zijn niet de eerste "grote" namen waar Van Basten een streep doorheen haalt. Eerder nam de bondscoach al afscheid van Davids, Seedorf en Makaay. In de 18-koppige spelersgroep ontbreken in vergelijking met het WK verder Stekelenburg, Kromkamp, Babel, Maduro en de inmiddels gestopte Cocu. 

Verdedigers Khalid Boulahrouz en Giovanni van Bronckhorst doen tegen de Ieren niet mee omdat ze voor de eerste kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg geschorst zijn. Van Basten ziet daarom geen reden ze nu op te roepen. Boulahrouz is bovendien geblesseerd. De bondscoach heeft Ajax-keeper Maarten Stekelenburg ook gepasseerd. Van Basten heeft meer vertrouwen in het duo Edwin van der Sar en Henk Timmer.

Van Basten heeft wel een plekje ingruimd voor Klaas Jan Huntelaar. Hij viel voor het WK af, waarna hij met Jong Oranje de Europese titel greep. De Ajax-spits laat al maanden zijn goede vorm zien. Woensdag scoorde hij beide goals voor de Amsterdamse club in de derde voorronde van de Champions League tegen FC Kopenhagen. 

De selectie van Oranje:

 

Doel: Van der Sar (Manchester United) en Timmer (Feyenoord).

Verdediging: Ooijer (PSV), Mathijsen, De Cler, Jaliens (AZ), Heitinga en Emanuelson (Ajax). 

Middenveld: Landzaat (Wigan Atletic), Sneijder (Ajax), Van der Vaart, De Jong (Hamburger SV) en Schaars (AZ). 

Aanval: Huntelaar (Ajax), Robben (Chelsea), Van Persie (Arsenal), Kuyt (Feyenoord) en Vennegoor of Hesselink (PSV).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen