Kruys krijgt bij VVV de mogelijkheid om hoofdtrainer te blijven

1 juni 2022, 14:05

Rick Kruys geldt bij VVV-Venlo als de belangrijkste kandidaat om Jos Luhukay op te volgen. Kruys, die dit seizoen na het ontslag van René Hake bij FC Utrecht in de Domstad de honneurs waarnam, krijgt van technisch manager Willem Janssen de kans om op eigen benen te blijven staan.

De Limburger meldt woensdagmiddag dat de Venlonaren inmiddels hebben gesproken 37-jarige oefenmeester. Naar verluidt zou Kruys bij de beleidsbepalers van de Limburgse club worden gezien als de belangrijkste kandidaat om Luhukay op te volgen.

Dat VVV-Venlo bij Kruys is uitgekomen, is niet zo gek. Willem Janssen is namelijk net met zijn nieuwe klus als technich manager van de club uit Venlo begonnen en is een goede bekende van de geboren Utrechter. Janssen zou enthousiast zijn over Kruys als trainer en zou hem daarom bij VVV de mogelijkheid willen bieden om opnieuw op eigen benen te kunnen staan.

Het eerste gesprek tussen beide partijen zit er inmiddels op, maar er zijn ook andere mogelijkheden voor Kruys. De oud-middenvelder kan bij FC Utrecht namelijk ook aanblijven als assistent-trainer van Henk Fraser, maar Kruys zou zelf het liefst op eigen benen willen staan. Daardoor lijkt de klus in Venlo de meest voor de hand liggende optie.

Peter Reekers

Naast Kruys is Peter Reekers volgens de Leeuwarder Courant ook één van de kandidaten om na dit seizoen hoofdtrainer te worden van VVV. Net als Kruys heeft Reekers nog weinig ervaring als hoofdtrainer. Momenteel is de 40-jarige coach actief als assistent-trainer bij SC Heerenveen. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen