Overname NAC stap dichterbij; twee trainerskandidaten in beeld

1 juni 2022 – Mattijs Manders heeft namens NAC Breda zijn handtekening gezet onder de koopovereenkomst met investeerderscollectief NAC=Breda. Daarmee is de overname van de club opnieuw een stap dichterbij. Wel moeten eerst de KNVB en de gemeente Breda (de eigenaar van het stadion) nog goedkeuring geven, voor de aandelen kunnen worden overgedragen.

Overname NAC stap dichterbij; twee trainerskandidaten in beeld

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

"De licentiecommissie van de KNVB zal in haar beoordeling met name rekening houden met de beoogde structuur en de herkomst van de gelden van onze investeerders", lichtte Sebastian Verkuilen namens NAC=Breda toe op de clubwebsite. "De verwachting is dat deze procedure minimaal een aantal weken in beslag zal nemen. We hebben de afgelopen weken gebruikt om informatie te verzamelen. Alle benodigde documenten en informatie zijn vandaag aangeleverd aan de KNVB."

Gedurende de periode tussen nu en het overdragen van de aandelen, worden de korte termijn-beslissingen genomen door een tijdelijk Management Team, dat bestaat uit Eric Matijsen, Eric Hellemons, Edgar Mol en Leon Aerssens. Zij zullen ook een nieuwe trainer aanstellen, met een contract van maximaal één jaar. De nieuwe eigenaren zullen zich enkel bemoeien met beslissingen die ook van invloed zijn op de langere termijn.

Nieuwe trainer
In eerste instantie zal er dus alleen een trainer voor het komende seizoen worden aangesteld, terwijl de eigenaren zich buigen voor een bestuur voor de langere termijn. BN DeStem bracht woensdagochtend al de namen van de twee voornaamste kandidaten. Het gaat om Robert Molenaar, momenteel trainer van NAC Onder 21, en Stijn Vreven. Hoewel er meer namen in beeld zijn, zijn deze twee op dit moment het meest serieus. 

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd