Buijs heeft nieuw avontuur te pakken: "Had meteen een goed gevoel"

1 juni 2022, 17:45

Danny Buijs heeft niet lang zonder club gezeten na zijn vertrek bij FC Groningen. Hij is gepresenteerd als nieuwe trainer van KV Mechelen. De oefenmeester heeft een contract voor onbepaalde duur getekend, zo maar de Belgische club bekend.

"Ik ben superblij. Ik wil mijn steentje bijdragen om dit KV Mechelen verder uit te bouwen", aldus de kersverse hoofdcoach, die spreekt van een ideale vervolgstap in zijn carrière. "Ik wou na acht jaar Nederland heel graag een buitenlands avontuur aangaan én wou ook in de buurt van mijn drie kinderen blijven. Ik heb met een aantal clubs contact gehad, maar had meteen een goed gevoel hier. Ik heb de directie gesproken, heb de wedstrijden tegen Gent en Genk gezien en zag de beleving op de tribunes. Ik ga er alles aan doen om de interactie en de sfeer met het publiek te behouden."

Voor de trainer begint aan zijn nieuwe avontuur, gaat hij eerst nog even op vakantie. "Ik ga even uitblazen. Rond 16 juni plannen we medische testen en op 20 juni beginnen we met de eerste groepstraining. Ik heb er zin in", vertelt Buijs op de website van Malinwa. Afgelopen winter werd al bekend dat hij aan het einde van het seizoen moest vertrekken bij FC Groningen, waar hij vier jaar aan het roer stond. De oud-middenvelder van de club had geen goede relatie met technisch directeur Mark-Jan Fledderus.

Bij KV Mechelen wordt hij met open armen ontvangen door technisch directeur Tom Caluwé. "We zijn tevreden dat we elkaar snel gevonden hebben. Hij heeft het profiel waarnaar we op zoek waren. Hij is jong, ambitieus en heeft ervaring. Hij toonde bij FC Groningen dat hij op lange termijn kan werken. Ons eerste gesprek zat meteen goed. Zijn persoonlijkheid en beleving zal bij KV Mechelen passen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen