KKD-revelatie Vermeulen naar Dortmund: "Het is bijna een droom"

1 juni 2022, 18:30

Valentino Vermeulen maakt de overstap van FC Eindhoven naar Borussia Dortmund. Bij de Duitse club tekent hij een contract voor drie seizoenen. De back kan het nauwelijks geloven dat hij over een paar weken op het veld staat met onder andere Mats Hummels, Marco Reus en Jude Bellingham.

"Raar hè. We kunnen het ons nog niet helemaal beseffen. Dortmund, een van de grootste clubs binnen Europa. Prachtig. En dat publiek, die fans. Het is bijna een droom. Ik krijg een eerlijke kans om mezelf te bewijzen, maar zal mijn wedstrijden in het begin vooral in het tweede elftal spelen", vertelt de twintigjarige vleugelverdediger aan het Eindhovens Dagblad. Hij gaat vol ambities richting Duitsland, waar het tweede team op het derde niveau uitkomt.

"Binnen twee jaar bij het eerste elftal, dat is het doel. Ik ben ervan overtuigd dat ik het kan. Van tevoren had ook niemand gedacht dat ik deze stap zou maken", vertelt Vermeulen, die ook bij meerdere Nederlandse en Belgische clubs op da radar stond. Hij twijfelde niet toen deze kans zich voordeed. "Het voetbal daar past bij me, qua mentaliteit, qua hard trainen en werken. Het hoeft daar allemaal niet mooi: gewoon taken uitvoeren en daarmee succes halen."

Vermeulen speelde in de jeugdopleiding van Willem II voor hij in 2017 bij de Eindhovenaren terecht kwam. Dit seizoen drukte hij zijn stempel op de verrassende nummer drie van de Keuken Kampioen Divisie. Met negen doelpunten en vier assists had hij een opvallende rol als vleugelverdediger. "Een jaar geleden had ik me deze transfer nooit voor kunnen stellen, was ik al blij met een basisplek bij Eindhoven. Dit seizoen kreeg ik het geloof dat ik eerder miste, en dat ik nodig had."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen