Oekraïne mag op emotionele avond blijven dromen van WK-ticket

1 juni 2022 – Oekraïne mag blijven hopen op het wereldkampioenschap door een 1-3 overwinning op Schotland. Het zorgde voor vreugde op een emotionele avond. De voetballers van het land traden voor het eerst aan sinds het oorlog is in hun land. Waar de andere play-offs voor de laatste WK-tickets in maart gespeeld werden, kwam Oekraïne destijds niet in actie door de situatie in het land.

Oekraïne mag op emotionele avond blijven dromen van WK-ticket

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Andriy Yarmolenko zette de ploeg na dertig minuten op voorsprong met een prachtige treffer. Een lange pass van Ruslan Malinovsky werd door de aanvaller vakkundig over de doelman gewerkt. Na vier minuten in de tweede helft werd de marge verdubbeld door Roman Yaremchuk. De spits kopte de bal van dichtbij tegen de touwen. Die tussenstand was meer dan verdiend, maar uiteindelijk moesten de Oekraïners toch nog billenknijpen.

Twintig minuten voor tijd kreeg John McGinn een enorme kans om de spanning terug te brengen, maar hij slaagde daar niet in. In minuut 79 lukte het Callum McGregor wel om te scoren. Daar was wel een fout van doelman Georgi Bushchan voor nodig, die niet goed ingreep bij de matige inzet. Zo werd het nog tien minuten spannend voor de bezoekers, maar uiteindelijk werd de overwinning over de streep getrokken. In de blessuretijd werd het zelfs nog 1-3 door een treffer van Artem Dovbyk.

Oekraïne mag daardoor blijven hopen op het wereldkampioenschap. Een sprankje hoop in moeilijke tijden. De finale van de play-offs wordt gespeeld tegen Wales. Die ploeg kwam woensdagavond in actie in de Nations League. Tegenstander Polen was met 2-1 te sterk.

Verhoogde odds bij Jacks.nl: 22.23x je inzet als jouw team kampioen wordt!
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Reacties

Eredivisie

gerelateerd