Waarom de Nations League belangrijk is voor het Nederlands elftal

2 juni 2022, 11:31   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Vrijdagavond start voor het Nederlandse elftal de Nations League. Het toernooi wordt voor de derde keer gehouden. In de groepsfase treft de ploeg van Louis van Gaal België, Wales en Polen. Waarom is deze editie van de Nations League eigenlijk belangrijk voor het Nederlands elftal?

Uiteraard is de Nations League min of meer een verkapt oefentoernooi met een beker. Landen van ongeveer hetzelfde niveau zijn bij elkaar ingedeeld en kruisen in een poule van vier teams de degens. Nederland is ingedeeld op het hoogste niveau. Bij slechte resultaten (een vierde plek) tijdens deze editie van de Nations League bestaat daardoor de kans om te degraderen naar het tweede niveau. Iets waar ze bij de KNVB natuurlijk niet op zitten te wachten.

Het winnen van de groep kan Nederland sportief gezien ook veel opleveren. Mocht Ronald Koeman - die het stokje na het WK in Qatar overneemt van Louis van Gaal - er niet in slagen om zich te plaatsen voor het EK dat in 2024 in Duitsland wordt gehouden, kan Nederland zich door de Nations League alsnog plaatsen voor het Europees kampioenschap. Dan moet Oranje wél bovenaan in de poule eindigen.

Sportief staat er dus in ieder geval wat op het spel, maar het belangrijkste voor de voetbalbond is het financiële gedeelte. Met de Nations League is het namelijk mogelijk om behoorlijk wat geld op te strijken. Door deel te nemen aan de groepsfase van de hoogste categorie ontvangt de KNVB al een mooi bedrag. Het levert het Nederlands elftal zo'n 2,25 miljoen euro op.

Als de formatie van Louis van Gaal de groep weet te winnen, waardoor het zich plaatst voor de Final Four, ontvangt de KNVB nog een extra bonus van 2,25 miljoen euro. Als Oranje een geweldige Nations League kent en de Final Four ook nog weet te winnen, zal er nog zes miljoen euro aan prijzengeld richting Zeist gaan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen