Deze KKD-uitblinkers zijn klaar voor een stap hogerop

2 juni 2022, 13:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Komend seizoen wacht er voor de clubs in de Keuken Kampioen Divisie een zwaar seizoen. De competitie is ijzersterk, waardoor de verrichtingen op de transfermarkt interessant worden. Mogelijk verliezen clubs ook nog meerdere belangrijke spelers, die zich gedurende het afgelopen seizoen in de etalage hebben gezet. FCUpdate.nl zet een aantal spelers die klaar zijn voor een stap omhoog op een rijtje.

Thomas Verheydt (ADO Den Haag)

Met dertig doelpunten in de reguliere competitie kan Thomas Verheydt niet ontbreken in dit lijstje. De targetman van ADO Den Haag kende een fantastisch seizoen in de Keuken Kampioen Divisie, maar de ultieme bekroning, promotie naar de Eredivisie, bleef uit. In de krankzinnige finale van de play-offs om promotie/degradatie ging het op het allerlaatste moment mis voor de club uit de Hofstad.

Dat heeft de kans op een langer verblijf van de aanvalsleider in Den Haag alleen maar verkleind. De spits staat namelijk in de belangstelling van clubs uit het Midden-Oosten, maar zou ook voor een gelimiteerde transfersom van 200.000 euro naar een club uit de Eredivisie kunnen vertrekken. Duidelijk is na dit seizoen in ieder geval dat de 30-jarige voetballer een stap omhoog zou kunnen maken.

Nick Olij (NAC Breda)

Hetzelfde geldt voor doelman Nick Olij. De sluitpost van NAC Breda keepte opnieuw uitstekend dit seizoen, waardoor hij ook uitgeroepen werd tot beste doelman van de Keuken Kampioen Divisie. Na een teleurstellend jaar op sportief gebied met de Bredase club lijkt de periode van Olij bij NAC Breda er echter wel op te zitten.

Een stap naar de Eredivisie lijkt aanstaande. Naar verluidt is Sparta Rotterdam de grootste kanshebber op de handtekening van de oud-doelman van TOP Oss, aangezien Olij het prettig zou vinden om naar de Randstad te verhuizen. FC Groningen had de keeper ook op het lijstje staan, maar maakt wegens de geografische ligging weinig kans op de komst van de doelman. Het lijkt in ieder geval vast te staan dat de 26-jarige keeper, bij een goed bod, vertrekt uit Breda.

Dylan Vente (Roda JC Kerkrade)

Hoewel Roda JC in de eerste ronde van de play-offs werd uitgeschakeld door promovendus Excelsior, kende de Limburgse club wel een prima seizoen. Jurgen Streppel deed met zijn ploeg continu keurig mee in de top vijf van de Eerste Divisie, waar spits Dylan Vente een grote rol in had. De aanvalsleider ontpopte zich in het afgelopen seizoen tot één van de uitblinkers.

Het jeugdproduct van Feyenoord vond dit seizoen in de reguliere competitie 23 keer het net en gaf daarnaast zes assists. Prima statistieken voor Vente, waar ongetwijfeld belangstelling voor zal zijn. Of een stap naar de Eredivise haalbaar is, is de vraag, maar duidelijk is wel dat Vente zich door zijn goede seizoen in de kijker heeft gespeeld.

Joey Sleegers (FC Eindhoven)

Bij Joey Sleegers is het niet de vraag of, maar wanneer hij gaat vertrekken. De 27-jarige Helmonder is transfervrij en kan daardoor zijn gewenste vervolgstap uitkiezen. Hoewel clubs uit de Eerste Divisie - waaronder De Graafschap - Sleegers graag willen contracteren, lijkt de aanvaller naar het buitenland te vertrekken.

Een club uit de Emiraten lijkt momenteel het meest concreet voor de 27-jarige buitenspeler, die in de reguliere competitie tot twintig doelpunten voor FC Eindhoven kwam. Daarmee heeft Sleegers absoluut bewezen klaar te zijn voor een stap naar de Eredivisie of naar het buitenland.

Boy Kemper (ADO Den Haag)

De aanvoerder van ADO Den Haag kende, ondanks wat blessures, een goed seizoen. De linkervleugelverdediger beschikt over een fantastische trap, waardoor hij dit seizoen ook tot maar liefst acht assists kwam. Ook verdedigend stond Kemper zijn mannetje, waardoor hij met een goed gevoel terug kan kijken op zijn eigen prestaties in dit seizoen.

De vraag is of Kemper volgend seizoen opnieuw voor promotie wil gaan met ADO Den Haag onder het bewind van Dirk Kuyt, of dat hij een stap omhoog wil gaan maken. De betrouwbare verdediger heeft dit seizoen in ieder geval zijn visitekaartje afgegveen aan clubs uit het rechterrijtje van de Eredivisie.

Soufyan Ahannach | FC Den Bosch

Na mislukte jaren bij Brighton & Hove Albion en Go Ahead Eagles, heeft Soufyan Ahannach een goede keuze gemaakt door aan de slag te gaan bij FC Den Bosch. Een club waar hij gezien zijn kwaliteiten eigenlijk té goed voor is, maar waar hij zijn goede vorm na een paar lastige jaren wel weer rustig kon terugvinden.

Ahannach kende het afgelopen seizoen een prima jaar bij het FC Den Bosch van Jack de Gier, die hem nog kent van hun gezamenlijke tijd bij Almere City FC. De 26-jarige vleugelspeler kwam tot zeven doelpunten en gaf acht assists. Mogelijk kan Ahannach deze zomer een mooie stap omhoog maken binnen de Keuken Kampioen Divisie.

Jearl Margaritha (TOP Oss)

Jearl Margaritha heeft zich het afgelopen seizoen in de etalage gezet bij TOP Oss. De snelle vleugelspeler, die nog wel een doorlopend contract heeft in Noord-Brabant, was regelmatig een plaag voor de defensie van de tegenstander. Met zes goals en acht assists kan de aanvaller ook prima statistieken overleggen.

De prestaties van Margaritha zullen ongetwijfeld opgevallen zijn bij clubs uit het linkerrijtje van de Keuken Kampioen Divisie. Zijn doorlopende contract tot medio 2024 zal echter een struikelblok voor een transfer kunnen vormen. De technisch manager van TOP Oss, Klaas Wels, zal er alles aan gaan doen om de geboren Groninger te behouden.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen