ADO heeft beet: Kuyt moet Hagenezen naar de Eredivisie loodsen

2 juni 2022, 12:09   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het hing al een paar dagen in de lucht, maar de kogel is nu ook écht door de kerk: Dirk Kuyt is de nieuwe hoofdtrainer van ADO Den Haag. Daarmee heeft hij zijn eerste avontuur als eindverantwoordelijke bij een seniorenteam te pakken. Kuyt wordt in Den Haag de opvolger van Giovanni Franken, die er afgelopen zondag niet in slaagde om zijn ploeg ten koste van Excelsior naar de Eredivisie te loodsen. Voor Kuyt wacht de loodzware taak om dat wél voor elkaar te krijgen. 

Dat heeft ADO Den Haag bekend gemaakt. De oud-speler van onder meer Feyenoord en Liverpool werd donderdagochtend gepresenteerd als nieuwe hoofdtrainer van ADO Den Haag. Hij liet er geen misverstand over bestaan: de Hagenese club moet zo snel mogelijk terug naar de Eredivisie. ''ADO is een club die in de Eredivisie thuishoort. ADO moet niet in het rechter rijtje maar linker rijtje van de ranglijst staan. We willen de goede spelers van nu behouden en ons het liefst nog versterken'', werd Kuyt tijdens zijn presentatie geciteerd door De Telegraaf. Kuyt heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor één seizoen, met een optie voor een tweede. John Metgod gaat hem assisteren. 

De voorbije dagen werd al duidelijk dat Kuyt de nieuwe trainer van ADO zou worden. Sterker nog, niet lang na het laatste fluitsignaal afgelopen zondag pakten verschillende media al uit met het nieuws over de samenwerking tussen Kuyt en de Keuken Kampioendivisionist. De timing was opvallend, omdat ADO er even daarvoor niet in was geslaagd om promotie naar de Eredivisie af te dwingen. De Hagenezen verloren, ondanks een 3-0 voorsprong na 47 minuten, na strafschoppen van Excelsior, waardoor ze minimaal nog een jaar actief zijn op het tweede niveau. Kuyt moet bij zijn eerste klus als hoofdtrainer van een seniorenteam dus direct aan de bak. 

Kuyt ging na zijn afscheid als profvoetballer aan de slag in de jeugdopleiding van Feyenoord, de club die hij in 2017 hoogstpersoonlijk naar de eerste landstitel sinds 1999 had geschoten. Na het vertrek van Giovanni van Bronckhorst uit De Kuip dacht Kuyt in beeld te zijn als opvolger, maar de Rotterdammers kozen uiteindelijk toch voor ervaring in de persoon van Dick Advocaat. Nu gaat Kuyt dus wel aan de bak als hoofdtrainer. Hij behaalde vorig jaar zijn diploma coach betaald voetbal. In het afgelopen seizoen was de voormalig international vooral te zien als analist bij RTL

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

TomdB
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Een zware klus, maar wie weet wat er mogelijk is.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen