Go Ahead shopt bij FC Twente, Heerenveen spreekt met Bologna

2 juni 2022, 12:26   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Go Ahead Eagles gaat zich op korte termijn versterken met Jeffrey de Lange (24). De keeper van FC Twente maakt de overstap naar Deventer, waar hij de opvolger moet worden van de naar sc Heerenveen vertrokken Andries Noppert.

Dat schrijft Voetbal International. De Lange, die uit de jeugdopleiding van Ajax komt, kwam in 2018 over naar het beloftenteam van FC Twente. Hoewel hij nog tot 2024 vastligt in Enschede, maakt hij dus de overstap naar Go Ahead Eagles. Hoeveel er voor hem op tafel moet komen, is niet bekend.

Bij FC Twente was het uitzicht op speeltijd minder geworden voor het komende seizoen. Allereerst kende Lars Unnerstall, die slechts twee duels aan zich voorbij moest laten gaan afgelopen Eredivisie-seizoen, een uitstekend jaar, terwijl ook Przemyslaw Tyton aangetrokken werd door de Tukkers. De Lange zou van tweede naar derde keeper gaan komend jaar. 

Lees ook: Go Ahead haalt bij Twente verbannen Markelo

Heerenveen wil Van Hooijdonk houden

Verder kwam via Omrop Fryslân naar buiten dat sc Heerenveen verder wil met Sydney van Hooijdonk. Hoewel de Friezen hem afgelopen seizoen huurden van Bologna en dat opnieuw in de maak leek, is de wens wel anders. "Het liefst zouden we hem kopen, dat is de ideale situatie, maar daar hangt natuurlijk ook een prijskaartje aan vast. En met Amin Sarr hebben we afgelopen winter al een redelijke investering gedaan", licht technisch directeur Ferry de Haan toe. "We zijn op dit moment met Bologna in gesprek of we Sydney nog een jaar kunnen huren. Sydney staat ervoor open, dus de bal ligt nu bij Bologna."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen