'Transfervrije Pogba kostte Manchester United 257 miljoen euro'

2 juni 2022, 14:15   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De leegloop bij Manchester United zet zich voort. De nieuwe werkgever van Erik ten Hag nam donderdagochtend afscheid van Juan Mata, nadat ze woensdag al bekend maakte dat Jesse Lingard na de zomerstop niet meer terugkeert op Old Trafford. Dat geldt ook voor Paul Pogba. De Fransman vertrekt transfervrij uit Manchester. En dat zal de gevallen topclub pijn doen, want hij heeft haar een vermogen gekost: 257 miljoen euro. 

Dat meldt Daily Mail althans. Pogba streek in 2016 voor de tweede keer in zijn loopbaan neer in Manchester. United telde toen een slordige 105 miljoen euro neer voor zijn komst. Juventus, waar Pogba tussen 2012 en 2016 een stormachtige ontwikkeling beleefde, wreef zich in haar handen. De Italianen hadden de middenvelder in de zomer van 2012 immers nog voor niks overgenomen van Manchester United. Pogba moest de Engelse topclub tijdens zijn tweede periode op het eiland naar een hoger niveau tillen. In ruil daarvoor kreeg hij een jaarsalaris van tien miljoen euro. En dat was nog exclusief bonussen. 

Eén van die bonussen was een loyaliteitsbonus. Daily Mail pakte donderdagmorgen uit met het nieuws dat Pogba nog vóór zijn vertrek bij Manchester United aan het einde van deze maand een slordige vijf miljoen euro ontvangt omdat hij tot het einde van zijn contract is gebleven. Daar bleef het niet bij. Volgens Daily Mail was er ook nog een contract voor zijn imagorechten dat 3,3 miljoen euro per jaar bedroeg en kreeg Pogba vier keer een bonus van twee miljoen pond - omgerekend zo'n 2,3 miljoen euro - omdat Manchester United zich plaatste voor de Champions League. 

Met Pogba in de ploeg hoopte Manchester United een einde te maken aan de droogte in de Champions League en de Premier League. In 2008 legde de club voor het laatst beslag op de cup met de grote oren, terwijl het zich in 2013 voor het laatst de beste van Engeland mocht noemen. Maar verder dan de Europa League en een Engelse League Cup kwam de middenvelder niet. Waar hij in dienst van de Franse nationale ploeg geregeld een heel hoog niveau haalde, kwam het er in het shirt van Manchester United slechts bij vlagen uit. In het afgelopen seizoen kwam Pogba door blessureleed slechts 27 keer in actie.

Juventus

Hij droeg uiteindelijk 233 keer het shirt van Manchester United, goed voor 39 doelpunten en 51 assists. De Fransman wordt nadrukkelijk in verband gebracht met een terugkeer naar Juventus. Het zou de tweede keer zijn dat de Oude Dame hem transfervrij weet te conctracteren. 

Lees ook: Ten Hag neemt na Pogba ook afscheid van Mata

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen