'Bosz wrijft zich in de handen: topschutter keert terug bij Lyon'

2 juni 2022, 15:30

Hoewel Olympique Lyonnais het afgelopen seizoen op een teleurstellende achtste plaats is geëindigd, houdt de clubleiding het volste vertrouwen in Peter Bosz. De Nederlander zal tijdens zijn tweede seizoen in Frankrijk wel uit een ander vaatje moeten tappen om niet alsnog de zak te krijgen. Daarbij kan hij versterking goed gebruiken. En die is onderweg. Volgens L'Équipe staat Alexandre Lacazette namelijk op het punt om terug te keren bij Lyon. 

Er wachtte Bosz vorig jaar geen makkelijke opdracht toen hij aan de slag ging als hoofdtrainer van Olympique Lyonnais. De Franse topclub had afgelopen zomer immers afscheid genomen van Memphis Depay. De Oranje-international was in zijn laatste jaar in Frankrijk nog goed voor twintig doelpunten in 37 competitiewedstrijden. Een waardige opvolger van de naar FC Barcelona vertrokken Memphis bleef uit. En dat deed zich voelen in Lyon. De ploeg van Bosz kwam moeilijk tot scoren en eindigde in de competitie dus als achtste. 

Dat moet volgend seizoen écht beter. En daar moet onder andere Lacazette voor gaan zorgen. De Fransman verruilde Olympique Lyonnais in de zomer van 2017 voor Arsenal. De Londeren telden een slordige 53 miljoen euro neer voor diens komst. Dat bedrag bracht hoge verwachtingen met zich mee, maar Lacazette had het erg lastig om daaraan te voldoen. Zo kwam hij in het voorbije seizoen slechts zes keer tot scoren voor Arsenal. Heel gek is het dus niet dat de Londenaren zijn aflopende contract niet gaan verlengen. Lacazette droeg uiteindelijk 206 keer het shirt van The Gunners. Hij was 71 keer trefzeker. 

Bij Lyon zullen ze ongetwijfeld maar wat blij zijn met de aanstaande terugkeer van Lacazette, die volgens L'Équipe spoedig wordt aangekondigd. Voor de Fransen was de centrumspits namelijk 129 keer trefzeker in 275 wedstrijden. Daarnaast verzorgde hij ook nog eens 43 assists. In het seizoen vóór zijn vertrek naar Arsenal scoorde Lacazette, die zestien keer uitkwam voor de nationale ploeg, 37 keer in 45 wedstrijden. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen