Kuyt heeft Franken niet nodig: "In principe wil ik hem niet"

2 juni 2022, 19:52

Giovanni Franken gaat in principe geen deel uitmaken van de nieuwe technische staf bij ADO Den Haag. Nieuwe hoofdtrainer Dirk Kuyt heeft hem niet nodig.

Dat vertelde Kuyt donderdag in een interview met ESPN, vlak na zijn presentatie bij ADO. "Hij heeft het allereerst heel goed gedaan. Het is heel sneu dat het dan met penalty's net misloopt. Giovanni Franken wil heel graag zijn trainerspapieren halen, net zoals ik dat vorig jaar heb gedaan. Ik denk dat je daar heel veel tijd en energie voor nodig hebt. Dat had ik in ieder geval wel nodig", leidt Kuyt zijn antwoord in op de vraag of Franken zijn assistent wordt.

"Ik ben heel blij dat ik de mogelijkheid van de club heb gekregen om mijn eigen staf in te vullen. In principe wil ik hem niet in mijn staf, maar naar mijn weten wil de club hem wel behouden in een andere rol", aldus Kuyt, die in elk geval John Metgod als assistent krijgt. "Ik vind het heel belangrijk dat ik mensen in mijn staf verzamel die mij complementeren. En die weten hoe ik werk en daar iets aan kunnen toevoegen."

Franken stond sinds eind februari voor de groep bij ADO. Als (tijdelijke) opvolger van Ruud Brood leidde hij de Hagenaren bijna naar de Eredivisie. In de finale van de play-offs tegen Excelsior liep de ploeg van de 'Nederlandse Simeone' promotie op een haar na mis.

Lees ook: 'Nederlandse Simeone' wekt ergernis: "Sloeg helemaal nergens op"

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen