Sneijder: "Misschien is er tussen Wijnaldum en hem wel iets gebeurd"

2 juni 2022, 21:18

Het zou Wesley Sneijder niet verbazen als een akkefietje met Louis van Gaal ten grondslag ligt aan de afwezigheid van Georginio Wijnaldum in de selectie van het Nederlands elftal. De recordinternational vreest dat Wijnaldum niet terugkeert in Oranje zolang Van Gaal het voor het zeggen heeft. Dat zou betekenen dat de middenvelder van Paris Saint-Germain aan het einde van het jaar het WK mist.

De absentie van Wijnaldum in de Oranje-selectie houdt de gemoederen behoorlijk bezig. Zowel Memphis Depay als Virgil van Dijk lieten de afgelopen dagen weten dat zij het oneens zijn met de keuze van Van Gaal. De bondscoach legde op een persmoment uit dat Wijnaldum de afgelopen tijd niet heeft 'geleverd' en daarom in de selectie ontbreekt. "Als hij zijn vorm behaalt, gaat hij gewoon weer bij mij spelen", liet Van Gaal weten.

Maar Sneijder vreest dat er meer speelt tussen Wijnaldum en Van Gaal. "Louis had het over jongens die niet leuk zijn in de groep als ze niet spelen en daarmee doelde hij volgens mij op Georginio. Misschien is er tussen Wijnaldum en hem wel iets gebeurd en heeft Georginio er de pest in dat hij niet speelde. Dat maken wij niet mee, want wij zien Oranje alleen van de buitenkant", zegt Sneijder in De Telegraaf.

Sneijder, die benadrukt dat hij Wijnaldum niet als lastige jongen kent, werd in 2013 ook eens gepasseerd door Van Gaal. "Daarom snap ik de vergelijking tussen Wijnaldum en mij wel, maar die is toch niet terecht. Bij mij zei Louis dat ik fitter moest worden. Dat was een duidelijke boodschap, die ik bij Wijnaldum eerlijk gezegd mis", zegt Sneijder.

"Je hoort Van Gaal nu niet zeggen dat hij weer in beeld komt als hij bij zijn club weer gaat spelen en leveren. Ik ben bang voor Wijnaldum dat Van Gaal spelers op zijn positie heeft, zoals Guus Til, die hij beter denkt te kunnen gebruiken", gaat de voormalig middenvelder verder. "Ik hoop dat Wijnaldum de komende maanden het ongelijk van Van Gaal kan bewijzen, want hij kan zonder meer een toegevoegde waarde voor Oranje zijn. Laten we eerst kijken hoe Til het er vanaf brengt tegen België."

Ook Aron Winter zet zijn vraagtekens bij de absentie van Wijnaldum. "Ik vind Georginio een heel goede voetballer, een bepalende speler voor het Nederlands elftal, die het in Oranje altijd goed heeft gedaan. Ook omdat het de vice-aanvoerder is, vind ik dat hij meer krediet had verdiend. Louis had hem er best bij kunnen halen. Maar de bondscoach zal redenen hebben om dat niet te doen. Dat moeten we respecteren. Ook al is het raar."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen