Portugese bondscoach geeft verklaring voor passeren Ronaldo

3 juni 2022, 09:07   Bijgewerkt: 3 juni 2022, 09:28

Cristiano Ronaldo stond donderdagavond tot ieders verbazing niet aan de aftrap bij de kraker van Portugal tegen Spanje. De 37-jarige vedette viel pas na rust in bij een 1-0 achterstand en zag ploeggenoot Ricardo Horta zijn land nog aan een gelijkspel helpen. De verklaring van bondscoach Fernando Santos was eveneens opvallend: het passeren van Ronaldo betrof een tactische zet.

"Iedereen vraagt me waarom Ronaldo niet in de basis begon", herhaalde Santos de vraag van het Portugese RTP 3. "Dat is omdat ik dacht dat het voor het spel beter zou zijn om de spelers te gebruiken die ik nu heb gebruikt. Voor de manier waarop we deze wedstrijd wilden beginnen en hoe we het wilden aanpakken, leek dit ons de beste oplossing."

"Het heeft niets te maken met de waarde die Cristiano voor ons heeft", maakte de bondscoach nog wel duidelijk. "Daar gaat het niet over. We konden erop rekenen dat hij in de tweede helft kon invallen en de wedstrijd kon beslissen. Daar ging het ons om."

Lees ook: Portugal knokt zich na invalbeurt Ronaldo terug tegen Spanje

2017

Het was pas de tweede keer dat de 186-voudig international op de bank begon bij Portugal. De laatste keer was in 2017, tijdens het WK-kwalificatieduel tegen Andorra. Destijds viel de sterspeler na rust in en nam hij vervolgens de openingstreffer voor zijn rekening. 

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen