'FC Groningen wil Verrips verlossen van bijzondere situatie in Sittard'

3 juni 2022, 10:29   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Groningen gaat het keepersbestand versterken. Eerste doelman Peter Leeuwenburgh krijgt komend seizoen concurrentie van Michael Verrips. De 25-jarige sluitpost zal overkomen van Fortuna Sittard, waar hij afgelopen halfjaar op huurbasis onder de lat stond.

Met dat nieuws kwam Voetbal International vrijdagochtend. Verrips werd door Fortuna Sittard gehuurd van Sheffield United en speelde slechts twee duels, maar moet door een verplichte koopoptie toch worden overgenomen door de Limburgers. Daarom zit Groningen met de competitiegenoot om tafel.

Verrips stond sinds 2019 onder contract bij Sheffield, maar maakte in die tijd vooral naam in de Eredivisie. Zo maakte hij de tweede helft van het seizoen 2020/21 op huurbasis indruk onder de lat bij FC Emmen, dat hij daarmee net niet voor degradatie kon behoeden. Eerder keepte hij bij FC Twente, Sparta, MVV en KV Mechelen.

Concurrentie

In Groningen moet Verrips de concurrentiestrijd aangaan met Leeuwenburgh. De 28-jarige oud-Ajacied kwam vorige zomer over van Cape Town City, maar was in zijn eerste seizoen geregeld op een foutje te betrappen. Het is daarom de vraag wie onder de nieuwe trainer Frank Wormuth de voorkeur zal gaan krijgen. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen