Transferweekje: Bergwijn, Overmars en Frenkie de Jong

4 juni 2022, 12:00

De transfermarkt is weliswaar nog gesloten, maar de zomer vol overgangen komt eraan en dus nemen de geruchten in de wandelgangen ook weer toe. Wat staat ons de zomerse transferperiode te wachten? Een overzicht van de meest aannemelijke, terugkerende geruchten en verhalen van de afgelopen zeven dagen uit binnen- en buitenland. 

Topdrukte in Groningen

Welke Eredivisie-clubs is tot dusver het meest actief op de transfermarkt? Gezien de kop van dit item, kunt u het vast raden: FC Groningen. Alex Mortensen, Nordin Musampa, Ragnar Oratmangoen en Joey Pelupessy werden reeds gepresenteerd en daar komen op korte termijn zeer vermoedelijk Liam van Gelderen (Jong Ajax) en Michael Verrips ([a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/402755/fc-groningen-shopt-weer-bij-ajax-en-haalt-talent-van-gelderen-op/,_blank,Fortuna Sittard]) bij, terwijl de club ook Mayckel Lahdo volgt. Dennis van der Ree werd tevens toegevoegd aan de technische staf en daarmee ligt de boel goed op schema voor het nieuwe seizoen, maar is er ook uitgaand nog het een en ander te doen. De selectie bestaat met de terugkerende huurlingen echter wel al bijna uit dertig volwaarde leden. De verwachting is dat er snel spelers mogen verkassen, onder wie Sam Schreck, Wessel Dammers, Patrick Joosten en nog een aantal anderen. En voor Jørgen Strand Larsen zou volgens de geruchtenmedia interesse zijn vanuit Italië, maar dat is nog onbevestigd.

Bergwijn

Het spel is op de wagen voor Steven Bergwijn. Door de officiële komst van Ivan Perisic bij Tottenham Hotspur lijkt er eindelijk perspectief voor de Nederlander om weg te komen, hetgeen gezien het WK in Qatar en de selectiewijze van Louis van Gaal niet onverstandig is. Ajax heeft interesse, maar kogeltje rond is de deal voorlopig nog lang niet. Volgens De Telegraaf is vooral de vraag hoe bereidwillig Susan Lenderink is wat de financiën betreft, want in de winterstop zette zij nog een streep door de deal. De Engelsen willen nog steeds een bedrag richting de dertig miljoen, mede omdat er ook buitenlandse clubs geïnteresseerd zijn. Zelf is de oud-PSV'er overigens wel duidelijk: hij wil naar de Johan Cruijff ArenA. Met Ajax heeft hij al een persoonlijk akkoord over een vijfjarige verbintenis

Nederlandse tour Overmars

Antwerp FC vaart een Nederlandse koers sinds de komst van Marc Overmars. Trainer Mark van Bommel werd aangesteld, met Andries Ulderink en John Stegeman als assistenten. Jürgen Dirkx moet de overstap ook maken, al duurt zijn transfer veel langer dan gedacht. Verder sprak de technische man met Toby Alderweireld, die een gang naar België niet uitsloot en daarmee de geruchten over zijn stap naar Antwerp in de hand werkte. Maar verder is het relatief stil rond de club, die Aurélio Buta transfervrij naar Eintracht Frankfurt zag gaan deze week en inkomend alleen Adam Zaanan (19) en Visar Shala (22) een profcontract liet ondertekenen. Quinten Timber werd onder meer gelinkt aan de Jupiler Pro League-club, maar concreet werd het vooralsnog niet. Wie gaan er nog meer mee op de Nederlandse tour van Overmars?

Enorme stoelendans in de Eerste Divisie

PEC Zwolle kondigde vrijdag aan verder te gaan met Dick Schreuder en een dag eerder was Dirk Kuyt gepresenteerd bij ADO Den Haag. Daarmee werden twee posities ingevuld in de Eerste Divisie, maar eerder in de week werd duidelijk dat Heracles Almelo op zoek moet naar een andere coach, omdat door de komst van Carlos Vicens een streep ging. NAC Breda brak met Edwin de Graaf en voor zijn plek zijn Robert Molenaar en Stijn Vreven in beeld, terwijl bij VVV-Venlo FC Utrecht's Rick Kruys in beeld is om Jos Luhukay op te volgen. En dan te bedenken dat ook Telstar (zij willen binnen twee weken duidelijkheid scheppen), TOP Oss en MVV ook nog op jacht moeten naar een nieuwe hoofdcoach… 

Toekomst De Jong

Frenkie de Jong blijft de gemoederen bezighouden. FC Barcelona wil hem niet per se verkopen, maar lijkt daar wel voor open te staan. Het Manchester United van Erik ten Hag is zeer geïnteresseerd. De Jong ging deze week in op de transfergeruchten. "Ik snap wel dat die link gelegd wordt. Die optelsom is niet zo moeilijk, logisch ook wel. Ik heb prettig met Ten Hag samengewerkt bij Ajax - en ik kan ook niet in de toekomst kijken natuurlijk. Maar het liefst blijf ik bij Barcelona", sprak hij zich uit. Volgens Sport komen Barcelona en United steeds dichter bij een akkoord. Barça zou tachtig miljoen euro verlangen voor de middenvelder die uitblonk tegen België. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen