Kraay hekelt selectiebeleid van 'heel loyale bondscoach' Van Gaal

3 juni 2022, 20:51

De keuzes van Louis van Gaal hebben voor verontwaardiging gezorgd bij Hans Kraay jr. De analist zag de afgelopen periode meerdere talenten uitblinken, die allemaal niet bij het Nederlands elftal zitten. Onder anderen Brian Brobbey en Lutsharel Geertruida moesten genoegen nemen met een plek bij de beloftenploeg.

Van Gaal legde op de persconferentie uit waarom hij sommige talenten niet mee nam: "Ik ben bondscoach van het Nederlands voetbal. Ik moet zorgen dat Jong Oranje zich ook kwalificeert voor het EK. Dan moet ik toch die spelers in Jong Oranje laten spelen? Het is heel belangrijk voor die generatie dat ze een EK spelen, zodat ze de ervaring van een toernooi hebben."

Lees ook: Jong Oranje doet goede zaken en houdt EK-droom in eigen hand

Kraay kan zich niet vinden in die uitleg. Volgens hem is ervaring bij de hoofdmacht een betere leerschool voor de toptalenten. "Als Brobbey bij het Nederlands elftal meetraint, dan traint hij in de partijen tegen Matthijs de Ligt, Virgil van Dijk en Stefan de Vrij. En nu tegen Jan Paul van Hecke en Sepp van den Berg. Nu speelt hij negentig minuten tegen een Moldavische centrale verdediger, die nou niet bijster goed is", doelt de analist op het kwalificatieduel van Jong Oranje.

Volgens Kraay moet de bondscoach vooral kijken naar zijn eigen ploeg.  "Het klinkt heel loyaal, maar ik denk altijd: je selecteert de allerbesten. Degenen die daar net onder zitten en de leeftijd hebben, gaan naar Jong Oranje. Zo denk ik. Maar hij is misschien wel een heel loyale bondscoach."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen