Memphis over Promes: "Niemand weet echt wat er aan de hand is"

4 juni 2022 – Memphis Depay heeft na afloop van de 1-4 overwinning op België uitgelegd waarom hij het deze week opnam voor Quincy Promes. De steunbetuiging kon niet op ieders goedkeuring rekenen.

Memphis over Promes: "Niemand weet echt wat er aan de hand is"

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

Op social media sprak Memphis deze week zijn steun uit aan Promes, die wordt verdacht van poging tot moord en drugshandel. 'Trots op het feit dat je staande blijft terwijl mensen die niets van je privéleven afweten je vooroordelen zonder dat er strafbare feiten zijn bewezen. Er wordt van alles gezegd, maar je bent er en je doet je ding', schreef hij.

"Quincy en ik hebben een hele sterke band", legt Memphis voor de camera van de NOS uit waarom hij het bericht schreef. "Ik had 'm aan de telefoon, we hebben samen vreugdetranen gelaten, omdat niemand echt weet wat er allemaal aan de hand is. Iedereen weet het, denken ze. Ik was heel erg blij voor hem en trots op hem. Omdat het gewoon een hele goede voetballer is en een goed persoon. Dat weet ik, ik ken hem al jaren. Ik ben blij dat hij al die negativiteit in positiviteit omzet. En daar wil ik het bij laten."

Het is algemeen bekend dat Memphis niet op zijn mondje is gevallen. Deze week sprak hij openlijk uit dat hij het niet eens is met de keuze van Louis van Gaal om Georginio Wijnaldum niet te selecteren. "Soms vinden mensen mij irritant omdat ik vaak iets te zeggen en te vinden heb. Mij wordt gevraagd in de media: wat vind je van de keuze van Gini? Dan geef ik mijn mening. Dat betekent niet dat ik tegen de bondscoach in ga, daar heb ik veel te veel respect voor."

Topscorer aller tijden
Memphis maakte tegen België zijn 41ste doelpunt in Oranje. Nog tien goals en hij mag zich topscorer aller tijden noemen. "De laatste paar jaren ben ik gewoon heel erg doeltreffend, dat wil ik vasthouden. Ik ben trots op waar ik nu sta", aldus Memphis, die alleen nog Klaas-Jan Huntelaar en Robin van Persie boven zich moet dulden. "Daar moet iedereen aan gaan wennen, dat ik mezelf hopelijk ooit tot topscorer aller tijden van Oranje mag kronen."

Reacties

Oranje

gerelateerd