Vertonghen hard voor België na afgang: "Mag geen excuus zijn"

4 juni 2022, 13:08   Bijgewerkt: 4 juni 2022, 13:19

Jan Vertonghen erkent dat de pijnlijke nederlaag tegen het Nederlands elftal hard aankomt bij België. Dat onder meer Kevin De Bruyne een lang en zwaar seizoen achter de rug heeft, wil de 35-jarige verdediger niet als excuus opvoeren.

"Een zeer pijnlijke nederlaag", begint Vertonghen in gesprek met Het Laatste Nieuws. Waar België het veld na het laatste fluitsignaal met het schaamrood op de kaken verliet, vindt de verdediger dat de Rode Duivels niet slecht aan de wedstrijd begonnen. "Vooral via de linkerkant kwamen we er enkele keren goed door. We misten stootkracht na het uitvallen van Romelu."

Waar Oranje uitstekend voor de dag kwam, maakte België bepaald geen frisse indruk. "De Nederlanders hebben een even zwaar seizoen achter de rug als wij. Dat mag geen excuus zijn. Het fysieke gedeelte is niet de tekortkoming van vanavond. We hadden vooral moeilijkheden om de uitzakkende spits onder controle te houden. Deze nederlaag zet ons met beide voetjes op de grond. Het is duidelijk dat we hard zullen moeten blijven werken."

Daar kan Simon Mignolet zich alleen bij aansluiten. "We beleefden een moeilijke avond en konden geen aanspraak maken op een punt of een overwinning. Nederland was de betere ploeg. Aan de rust hebben we wat proberen bij te sturen, maar dat tweede tegendoelpunt viel snel. Voor deze nederlaag zijn er geen excuses. Je krijgt de kans om tegen Nederland te spelen en die opportuniteit moet je met beide handen grijpen", aldus de doelman.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen