Engeland verliest nipt na fluitconcert van Hongaarse kinderen

4 juni 2022, 19:55

De spelers van Engeland zullen terugkijken op een vervelende avond in Hongarije. De spelers werden uitgefloten toen ze knielden als statement tegen racisme. Daarna ging de wedstrijd in de Nations League ook nog verloren: 1-0.

Dat er bij wedstrijden van Hongarije racistische leuzen zijn te horen, is niet nieuw. Toch was het nu wel opvallend, aangezien er alleen kinderen naar binnen mochten in het stadion. De UEFA had het land gestraft voor eerdere incidenten, maar ook de jonge voetballiefhebbers wisten zich dus niet te gedragen. In september vorig jaar stonden de landen ook tegenover elkaar. Toen werden spelers van Engeland racistisch bejegend.

De 36.000 kinderen op de tribune konden het stadion juichend verlaten door een overwinning van het thuisland. Dominik Szoboszlai was de gevierde man met de enige treffer van de wedstrijd. De aanvaller schoot na een dik uur spelen een strafschop laag in de hoek, waarbij doelman Jordan Pickford kansloos was. De penalty werd veroorzaakt door Reece James, die nog maar een paar minuten in het veld stond.

Engeland ging wel op jacht naar de gelijkmaker, maar veel gevaar leverde het niet op. Zo was het spelbeeld eigenlijk de hele wedstrijd. Hoewel de Engelsen meer de bal hadden, kreeg Hongarije precies evenveel mogelijkheden. Daar ging de thuisploeg dus het meest efficiënt mee om. De ploeg van Gareth Southgate begint daardoor slecht aan het Nations League-toernooi. ?

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen