Bakker baalt van 'respectloos' Heerenveen; De Haan reageert

5 juni 2022, 11:54   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Nick Bakker is niet blij met de manier waarop hij afscheid moet nemen van sc Heerenveen. De verdediger gaat aan de slag bij Al-Arabi in Saoedi-Arabië, maar had liever in Friesland gebleven. Het is echter de gebrekkige communicatie vanuit de club - in het bijzonder technisch manager Ferry de Haan - die hem het meest dwars zit.

"Op 28 maart heb ik van Ferry de Haan te horen gekregen dat de club op een later moment met me in gesprek wilde gaan", zo begon Bakker tegenover Voetbal International. "Inmiddels zijn we ruim twee maanden verder, maar ik heb nooit meer wat van de club gehoord. Na dat gesprek op 28 maart dacht ik: er zal wel een aanbieding komen, maar er is geen enkel contact meer geweest. Nul komma nul."

Vooral dat laatste steekt bij de 29-jarige verdediger. "Ik had het geen probleem gevonden als de club had besloten dat ze niet verder met me wilden. Dat ik niet goed genoeg ben, of dat ze een ander op het oog hebben. Maar zég dat dan gewoon, in plaats van helemaal niets meer te laten horen. In dat opzicht heb ik openheid en eerlijkheid gemist, een beetje respect."

Reactie

Bakker is niet de eerste speler van Heerenveen met dergelijke kritiek op De Haan. Erwin Mulder en Siem de Jong gingen hem al voor. De Haan zelf stelde echter dat hij niet tekort is geschoten richting Bakker. "Het klopt dat er na eind maart geen contact meer is geweest met Nick. Hij heeft in die fase zijn eigen contract alleen ook opgezegd. Daardoor ontstond een situatie waarin beide partijen vrij waren om keuzes te maken", verklaarde hij. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen