De Ligt houdt Juventus in spanning: vertrek is serieuze optie

5 juni 2022, 14:48

Het is niet vanzelfsprekend dat Matthijs de Ligt ook de komende jaren het shirt van Juventus zal dragen. De club deed hem een aanbieding om zijn tot 2024 lopende contract te verlengen, maar die beslissing schuift de verdediger voor zich uit. Ook een vertrek uit Turijn is voor hem een serieuze optie. 

In gesprek met de NOS vertelde De Ligt hoe zijn situatie ervoor staat. "Er worden momenteel gesprekken gevoerd en als het moment daar is, dan beslis ik of ik ga verlengen of verder wil kijken", aldus de verdediger die momenteel deel uitmaakt van de Oranje-selectie van Louis van Gaal. "Ik kijk altijd naar wat het beste voor mezelf is qua sportief project. Twee keer op rij een vierde plek is niet goed genoeg, daar zullen we stappen in moeten maken. Juventus is altijd een club die kampioen wil en moet worden."

Daarmee gaf De Ligt een reden voor een mogelijk vertrek gaf. Op persoonlijk vlak is zijn eigen rol echter juist een reden om te blijven. "Persoonlijk is dit mijn beste jaar tot nu toe. Qua speeltijd en de manier waarop ik heb gespeeld. Of ik nu dé man ben achterin? Dat weet ik niet. De club heeft het wel zo naar mij uitgesproken en ik heb dit seizoen door blessures bij Giorgio Chiellini en Leonardo Bonucci laten zien waartoe ik in staat ben. Ik moest de leiding nemen en dat ging goed. Ik denk wel dat dat de volgende stap is."

Oranje

Tegelijkertijd zag De Ligt zijn status bij Oranje deze week juist afnemen. Zo moest hij tegen België vanaf de bank toekijken hoe Nathan Aké en Jurriën Timber naast Virgil van Dijk in de defensie stonden. "Moordende concurrentie hoort bij topsport. Je kan het als iets negatiefs zien, maar mij prikkelt het juist. Natuurlijk, het is geen ideale situatie, maar ik probeer altijd het goede van een situatie in te zien. Ik denk dat ik op alle drie de posities achterin uit de voeten kan. Dan is het aan de bondscoach om te bepalen welke spelers hij het meest geschikt vindt."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik zou als ik De Ligt was wel koesteren wat je bij Juve hebt.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen