Hongaarse politicus slaat terug na kritiek Southgate: 'Echt een idioot'

5 juni 2022, 15:19

In Hongarije is niet iedereen het eens met de kritiek van de Engelse bondscoach Gareth Southgate. Hij sprak zich uit nadat zijn spelers tijdens het knielen werden uitgefloten door de Hongaarse kinderen die op de tribune zaten. Zoltan Kovacs, staatssecretaris van internationale communicatie en relaties, reageerde daar vervolgens weer op.

Vanwege een straf van de UEFA moest Hongarije het Nations League-duel tegen Engeland zonder publiek afwerken. Een uitzondering maakte het echter wel mogelijk om het stadion voor een groot deel te vullen met kinderen (en begeleiders). Daarom was het des te opvallender dat de spelers van Engeland massaal werden uitgefloten toen zij als gebaar tegen racisme knielden voor de aftrap.

Lees ook: Engeland uitgefloten door 'gestraft' Hongarije: "Sfeer sloeg om"

Southgate was verbijsterd door de gebeurtenissen. Hij gaf na de wedstrijd aan verbaasd te zijn dat het stadion ondanks de straf op deze manier toch gevuld mocht worden en wees op de gevolgen van de opvoeding. Woorden die bij Kovacs niet goed zijn gevallen. 'Iedereen die denkt dat kinderen bij een voetbalwedstrijd de schuld moeten krijgen van welk politiek statement dan ook, is echt een idioot', schreef hij op Twitter.

Hongarije won de wedstrijd uiteindelijk met 1-0, wat voor Kovacs reden was om nog wat extra olie op het vuur te gooien. 'Gefeliciteerd aan ons nationale team en applaus voor de 35.000 kinderen', schreef hij.

Lees ook: Engeland verliest nipt na fluitconcert van Hongaarse kinderen

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen