Coach Janssen steunt Van Gaal: "Hij is belangrijk voor het team"

5 juni 2022, 16:16

Dat Vincent Janssen is opgeroepen voor het Nederlands elftal, leidde alom tot verbazing. Toch is niet iedereen verrast door de keuze van bondscoach Louis van Gaal. Zijn coach bij Monterrey begrijpt namelijk goed waarom de aanvaller is opgeroepen.

De 27-jarige spits noteerde dit seizoen povere cijfers in de Mexicaanse competitie. In 29 wedstrijden was hij dit seizoen slechts driemaal trefzeker. Janssen werd dit seizoen al uitgefloten door het publiek in Mexico, maar coach Victor Vucetich vindt dat onterecht. "Hij is vaak betrokken geweest bij onze doelpunten, ook al maakte hij ze niet allemaal zelf", zegt hij tegen Cancha, geciteerd door Voetbal International.

Janssen moet volgens de coach niet alleen worden beoordeeld op zijn doelpunten. "Met het creëren van ruimte was hij ook belangrijk. Bovendien is hij de enige die continu het gevecht met de centrale verdedigers kan aangaan. Dus hij is erg belangrijk voor het team. Je moet hem niet alleen beoordelen op zijn goals."

Janssen speelde in 2017 voor het laatst bij het Nederlands elftal. De voormalig aanvaller van AZ, Tottenham Hotspur en Fenerbahce moest de eerste wedstrijd van de Nations League tegen België overslaan. De spits had namelijk al maandenlang zijn bruiloft gepland staan.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen