Indrukwekkende cijfers Ronaldo en Haaland, Tadic geeft assists

5 juni 2022, 22:43

Met twee doelpunten heeft Cristiano Ronaldo opnieuw van zich laten horen in dienst van Portugal. De 37-jarige steraanvaller speelde daarmee een belangrijke rol in de 4-0 overwinning van zijn land op Zwitserland, waardoor Portugal in de Nations League nu op vier punten staat.

Ronaldo verhoogde zijn doelpuntentotaal in dienst van de nationale ploeg daarmee naar 117 treffers, waarmee hij zijn koppositie op de mondiale all-time topscorerslijst verstevigde. Even leek hij de kans te krijgen op een hattrick, maar de VAR trok een streep door een strafschop. Kort daarvoor hadden William Carvalho en Joao Cancelo al wel gescoord.

Haaland

Ook Erling Haaland heeft indruk gemaakt bij de nationale ploeg. Het Noorse fenomeen was tweemaal trefzeker in het Scandinavische onderonsje met Zweden, dat dankzij een late treffer van Anthony Elanga nog even mocht dromen van een gelijkspel. Het duel eindigde echter in een 1-2 zege voor de Noren, waar Feyenoorder Marcus Pedersen een basisplaats had. Haaland staat na achttien interlands inmiddels op zeventien treffers.

Dusan Tadic heeft met Servië een ruime overwinning geboekt op Slovenië. De aanvaller van Ajax bereidde twee doelpunten voor in de met 4-1 gewonnen wedstrijd. Servië boekte daarmee de eerste zege van de Nations League-poule. Op bezoek in Tsjechië knokte Spanje zich uiteindelijk naar een 2-2 gelijkspel. Inigo Martínez tekende in blessuretijd voor de gelijkmaker.

https://twitter.com/ZS_Voetbal/status/1533541800287289346

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen