Scherpen opgeroepen voor Nederlands elftal, Krul haakt af

6 juni 2022, 11:33   Bijgewerkt: 6 juni 2022, 11:40

Kjell Scherpen (22) is per direct toegevoegd aan de selectie van het Nederlands elftal. De keeper van Brighton & Hove Albion is de vervanger van Tim Krul, die zondag een blessure opliep en het trainingskamp verlaat. De voormalig Ajax-goalie is voor het eerst opgeroepen voor het grote Oranje. Wel zat hij de afgelopen dagen bij de selectie van Jong Oranje, maar maakt dus een stapje omhoog. 

Dat heeft alles te maken met de kwetsuur van Krul, die hij zondag opliep. Daarbij zullen overigens wel iets van vraagtekens komen, omdat de keeper van Norwich City op voorhand zou hebben aangegeven deze periode liever te willen overslaan. Maar mede door de blessure van Justin Bijlow kon dat niet, maar na de eerste interland tegen België - waarin Krul niet speelde - haakt hij dus alsnog af. 

Vervanger Scherpen werd het afgelopen half jaar verhuurd aan KV Oostende, voor wie hij tot zes optredens kwam. In deze zomer keert hij weer terug naar zijn eigenlijke werkgever Brighton, dat hem in de vorige zomer overnam van Ajax. Voor de Premier League-club kwam hij tot dusver nog slechts tot één optreden. Mark Flekken en Jasper Cillesen, die tegen de Belgen het doel verdedigde, zijn de andere sluitposten waarover bondscoach Louis van Gaal kan beschikken.

Lees ookFlekken blij met wegvallen concurrent: "Anders zou ik liegen"

Het Nederlands elftal speelt de komende duels nog tegen Wales (tweemaal) en Polen voor de Nations League. Scherpen, die vijftien interlands speelde voor Jong Oranje en afgelopen week tegen Jong Moldavië ook in de basis stond, kan in een van die wedstrijden dus mogelijk zijn debuut maken. Wie de doelman in het jeugdteam van het Nederlands elftal komt vervangen, is nog niet bekend. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

LowieNormaal
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jaja, speelt bijna geen wedstrijd en dan toch worden opgeroepen. Het kan aan mij liggen.....

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen