KKD-smaakmaker Pflücke laat Eredivisieclubs toch links liggen

6 juni 2022, 12:38   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Patrick Pflücke (25), een van de absolute smaakmakers van het afgelopen seizoen in de Eerste Divisie namens Roda JC, blijft niet behouden voor Nederland. Hoewel de middenvelder heel dicht bij een overgang naar Sparta Rotterdam was en ook bij meerdere andere Eredivisieclubs werd genoemd, speelt hij volgend seizoen in Zwitserland.

De Duitse middenvelder die in het afgelopen seizoen in 42 (!) officiële wedstrijden vertien goals maakte en vijftien assist noteerde heeft een contract getekend bij Servette FC. Bij de Zwitserse club heeft hij een contract voor twee seizoenen getekend bij de nummer zes van het afgelopen seizoen. Voormalig Arsenal-verdediger Philippe Senderos is technish directeur bij die club.

Ze hebben een aardig neusje voor talent en een goed verhaal gehad, want Pflücke had diverse optie. Naast Sparta Rotterdam, dat al dacht de Duitser binnen te hebben, werden ook Heracles Almelo en eerder FC Emmen genoemd. Maar alle Nederlandse clubs grijpen mis, want de oud-speler van KFC Uerdingen kiest dus voor Zwitserland.

Lees ookFlinke leegloop bij stuntploeg uit KKD door vertrek spelmakers

In mei werd al duidelijk dat men in Kerkrade er niet meer op hoefde te rekenen dat Pflücke zou blijven, want destijds nam hij via Instagram afscheid van Roda JC. De kans is groot dat ook onder meer Stefano Marzo, Pele van Anholt, Robert Klaasen en Richard Jensen na dit seizoen niet meer actief zullen zijn bij de Limburgse Eerste Divisie-club.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen