Berghuis blij met overstap naar Ajax: "Als een vis in het water"

6 juni 2022, 13:26

Steven Berghuis (30) heeft een prettig eerste seizoen in dienst van Ajax achter de rug. De buitenspeler maakte afgelopen zomer de gevoelige overstap vanuit Rotterdam, maar kijkt positief terug op zijn eerste jaar. "Ik voelde me als een vis in het water."

Dat vertelt hij tegenover ESPN over zijn eerste seizoen in de Johan Cruijff Arena. "Kampioen worden was doel nummer één. Die schaal omhoog tillen. Dat heb ik nu weer mogen meemaken en dat is zo'n lekker gevoel. Je stopt er zoveel werk in en dan word je beloond", legt de buitenspeler van de Amsterdammers uit. Met Feyenoord werd hij in 2017 de beste van Nederland. 

Toch speelde Berghuis bij Ajax vooral op het middenveld: achter de spits of zelfs als linkermiddenvelder. "Ik heb eigenlijk echt genoten van de positiewisselingen die ik heb ondergaan dit jaar", stelt hij. "Ik vond het niet lastig, maar leuk. Ik kreeg weer nieuwe prikkels. Ik heb het gevoel dat ik me echt weer heb ontwikkeld op nieuwe dingen. Ook omdat mijn kwaliteiten daar er ontzettend goed uitkomen."

Lees ook: Kampioen Ajax op rapport: verdedigers de grote uitblinkers

Bij het Nederlands elftal speelt hij inmiddels ook in die rol als middenvelder. Tegen België was hij vanaf het middenveld een van de uitblinkers. Berghuis kwam het afgelopen seizoen tot 46 officiële wedstrijden namens Ajax, waarin hij twaalf doelpunten maakte en veertien assists gaf. Na het wegvallen van Antony kwam de buitenspeler ook nog even terecht aan de rechterkant, mar inmiddels kan hij vooral worden gezien als middenvelder in de selectie van de Amsterdammers.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Al wordt je nog 10x kampioen en speel je nog op 8 andere posities . Wij zijn ook blij

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen