Mignolet duidelijk na overwinning van Oranje: "Ik vind dat flauw"

6 juni 2022, 18:25

De overwinning van het Nederlands elftal is hard aangekomen bij België. Dat vertelt doelman Simon Mignolet, die vier treffers om zijn oren kreeg. Voor de wedstrijd lieten meerdere Belgische voetballers weten dat ze niet op de Nations League-duels zaten te wachten, maar dat wil de keeper niet als excuus gebruiken.

"Dat wordt vaak gezegd, zeker als je verliest, maar ik vind dat een flauwe en gemakkelijke uitleg. Ik weet wat er voor de wedstrijd is gezegd, maar vanaf de match begint kan je dat uit het venster gooien en ben je bezig met je wedstrijd. Je verliest van Nederland niet als individu maar als ploeg. Daar moeten we als groep lessen uithalen", wordt de keeper van Club Brugge geciteerd door Het Nieuwsblad. "We hebben nog niet echt samengezeten met de groep. We hebben even de tijd genomen om individueel tot rust te komen."

Na de overwinning van Nederland, nam de kritiek op Roberto Martinez toe bij de Belgen. Hem werd verweten dat hij niet flexibel genoeg zou zijn. "We discussiëren als groep niet over het systeem, dat is de keuze van de coach. Wij kijken naar hoe we het beste kunnen halen uit het systeem. We moeten onze lessen trekken uit de nederlaag en het is aan ons om te antwoorden", besluit doelman Mignolet.

Timothy Castagne

Vleugelverdediger Timothy Castagne was ook duidelijk over de 1-4 nederlaag van België: "Ik had het gevoel dat er bij ons geen intensiteit en agressiviteit aanwezig waren. Als we ons de nummer één willen noemen, mogen we zo niet voor de dag komen", erkent de speler van Leicester City, die bekende dat het na de nederlaag 'erg stil' was in de kleedkamer. "We hebben er een paar dagen niet over gepraat, zo kon iedereen op zijn eigen manier terugkijken naar de match."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen